Mrdović: U ovoj zemlji bukte socijalni požari, Abazoviću preče da se bavi njihovim gašenjem

Ističe da je primjetna intenzivnija međunarodna aktivnost Abazovića kojom, navodi Mrdović, predsjednik Vlade pokušava da zamaskira neke stvari na domaćem terenu "i da budući da se nalazi u teškoj sjenci Mila Đukanovića, pokuša da izađe iz nje"

7879 pregleda 23 komentar(a)

U ovoj zemlji bukte mnogi socijalni požari i mislim da je predsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću bilo preče da se bavi njihovim gašenjem u zemlji umjesto toga što je otputovao u Ukrajinu, rekla je u Bojama jutra Ines Mrdović iz Akcije za socijalnu pravdu.

"Ljudski je i drržavnički je solidarisati se sa patnjom i ljudima koji su trenutno u ratnom vihoru, ali mislim da se Ukrajincu koji je izložen bombama ne znači što se premijer Crne Gore pojavio tamo. Sa druge strane, penzioneru koji će za par dana da primi 150, 200 eura mjesečne penzije, a takvih je tridesetak hiljada isto ništa ne znači što se Abazović pojavio u Ukrajini", smatra Mrdović.

Ističe da je primjetna intenzivnija međunarodna aktivnost Abazovića kojom, navodi Mrdović, predsjednik Vlade pokušava da zamaskira neke stvari na domaćem terenu "i da budući da se nalazi u teškoj sjenci Mila Đukanovića, pokuša da izađe iz nje".

"Posle dva mjeseca postalo je jasno da je on vlast predao Đukanovića. Pogledajte tu servilnost i snishodljivost ministara URE i SNP prema poslanicima DPS-a u Skupštini. Oni su manji od makovog zrna", kazala je Mrdović.

Dodaje da diplomatski posmatrano, Abazović pokušava da ostvari što jaču snagu kod inostranog faktora.

"Pokušava da na domaćem terenu popravi svoju poziciju. Mislim da mu ova međunarodna aktivnost na domaćem terenu neće donijeti mnogo toga. U ovom pravcu on ide tragom Đukanovića, ali ogromna razlika je što Đukanović ima partiju iza sebe a da URA izađe samostalno na parlamentarne izbore pitanje je da li bi prešla cenzus", rekla je Mrdović.

Bonus video: