Otvaranje domova za stare u Nikšiću i Podgorici zavisi od investitora

Dom u Podgorici čeka tehnički prijem, dok se u Domu u Nikšiću očekuje postavljanje trafostanice

4880 pregleda 0 komentar(a)

Dom za stare u Podgorici trebalo je da otvori vrata do sredine 2020. godine, a ista ustanova u Nikšiću u martu ove godine. Međutim, njihova izgradnja još uvijek nije gotova.

Direktorica Doma za stare u Podgorici Jelena Šofranac kazala je da to nije odgovornost ni uprave Doma, ni ministarstva već investitora, u čijoj su nadležnosti svi radovi kao i tehnički prijem.

"Najava je da će ti radovi trajati 45 dana, ali još uvijek čekamo informaciju kada će početi. Nakon njih dobija se upotrebna dozvola. Interesovanje za dom je veliko", rekla je Šofranac.

Ističe da su se uprava i zaposleni trudili da imaju strpljenja, te da su oavili niz aktivnosti i pripremili sve za otvaranje Doma.

Kada je riječ u Domu u Nikšiću čija je gradnja započela u martu 2019. godine, a koji je trebalo da bude otvoren u martu, direktorica Anđela Lalatović navodi da su najave prethodnog menadžmenta bile preambiciozne.

"Kada sam stupila na dužnost vidjela sam da ne postoji trafostanica, za šta treba određeno vrijeme. Dans su mi iz CEDIS-a saopštili da će u roku od 30 dana ona biti postavljena", rekla je Lalatović.

Nakon te ugradnje, navodi ona, potrebno je 30 dana da se sistemi puste, a zatim tehnički slijedti tehnički prijem, pa licenciranje.

"Planiramo da će se krajem ljeta sve privesti kraju. Ulažemo sve napore kako bi se otvorio Dom u što kraćem roku, ali to ne zavisi samo od nas", poručila je Lalatović.

Bonus video: