Ibrahimović nema legitimitet da spriječi Demokrate da krčme imovinu jer je i sam zloupotrebljavao državne resurse

"To je najbolji pokazatelj koliko je sve ovo pogrešno. Postavili ste menadžement koji nikakvo znanje o tome nema. Zamislite poraz kompanije, uključujući izvršnog direktora, koji nema 10 godina iskustva", rekao je Maraš

11749 pregleda 9 komentar(a)

Nije ovdje problem što Demokrate na ovakav način pokušavaju i vjerovatno će uspjeti da krčme državne resurse. Problem je što osoba koja treba da ih spriječi u tome, ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović opet to ne radi, jer je on dobio stanove isto tako, kazao je u Bojama jutra Vuk Maraš.

Maraš navodi da je predsjednik Vlade Dritan Abazović dok su on i Ibrahimović bili na različitim polovima prijetio spiskom i prozivao ga da je to korupcija.

Na hitnoj sjednici Odbora direktora CEDIS-a biće izmijenjen Pravilnik o rješavanju stambenih potreba zaposlenih u toj državnoj kompaniji kako bi se izbrisala odredba po kojoj izvršni direktor ima diskreciono pravo da rješava stambeno pitanje srednjem menadžmentu.

"Ovo je zbilja Crne Gore koja nam pokazuje da koja god partija da se dohvatila vlasti želi da čerupa državne resurse kako bi pogodovali sopstvenim interesima. Menadžemnt CEDIS-.a formalno pravno gubi legitimitet jer ti ljudi više nisu dio vlasti i očigledno je da će Vlada u narednih nekoliko dana da ih smijeni. Oni žele da podmire svoje ljude, da zaposle na ugovore na neodređeno, jer kad dođe nova vlast ne mogu im ništa i da podijele stanove najboljima. Ne prema kompaniji, nego najboljma za partiju", kaže Maraš.

Smatra da je to tragedija prema građanima, koji sve to plaćaju.

"Umjesto da plaćamo malo jeftiniju struju, mi ćemo da plaćamo ovo što smo nekad zvali kupovina glasova i poltiička korupcija. Sad očigledno to nikome ne smeta".

Izvršn direktor Vladimri Čađenović je za "Vijesti" kazao da je "bivše rukovodstvo MKI je tražilo da se ukine diskreciono pravo da izvršni direktor može da rješava stambeno pitanje. Uz to, predlog je i da neko u menadžmentu mora biti 10 godina da bi stekao uslov za rješenje stambenog pitanja. Sada niko ne ispunjava, ovaj uslov, ni ja, ni bilo ko drugi”.

Maraš ističe da je Čađenović ovim sam najbolje rekao sve i postavlja pitanje kakav je to menadžment gdje niko nema 10 godina iskustva.

"To je najbolji pokazatelj koliko je sve ovo pogrešno. Postavili ste menadžement koji nikakvo znanje o tome nema. Zamislite poraz kompanije, uključujući izvršnog direktora, koji nema 10 godina iskustva. U privatnoj kompaniji ne bi mogli da budu srednji nivo kadrova. Država ima mehanizam da ovo spriječi, ali treba da se pojavi neko ko ima legitimitet da to spriječi, a da to nije radio i on. To je problem. Ja mislim da naš ministar kapitalnih investicija nema taj legitimitet jer je i sam zloupotrebljavao državne resurse", ističe Maraš.

Maraš je naveo i primjer pokušaja da se razriješi kadar iz Monteputa, koji je ižinjer kako bi se na isto mjesto zaposlio čovjek koji je iz Bošnjačke stranke a koji je po zanimanju profesor filozofije.

"Oni su do te mjere zanemarili javni interes, dogovorili su se oko kvota. Niko ne želi da kaže ovo je crvena linija koja ne može da se pređe, ovo je izrugivanje državi koju navodno svi vole, brane, drže se za srce kad svira himna a onda zavuku ruku u državni budžet koliko im treba samo da namire svoje partijske kadrove", poručio je Maraš.

Bonus video: