Nagrađeno 63 učenika za znanje iz matematike, fizike, hemije, biologije i programiranja

"Za sad mi je plan da upišem medicinu ovdje u Podgorici i najvjerovatnije ću poslije specijalizacije da se vratim ovdje i da nastavim svoju karijeru ovdje, u Crnoj Gori. Zato što želim da dam doprinos svojoj zemlji", kazao je jedan od dobitnika, srednjoškolac Mihailo Miladinović

7269 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti
Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti

Da mladu talentovanu, pametnu djecu, što prije zarazimo virusom nauke i izvedemo na pravi put, kazao je dekan Prirodno- matematičkog fakulteta Predrag Miranović.

Ovo podržava i srednjoškolac Mihailo Miladinović, jedan od dobitnika nagrade za ostvareni rezultat na ovogodišnjoj Olimpijadi znanja.

U razgovoru nakon ceremonije, on je kazao da želi da se bavi medicinom i da svoj doprinos Crnoj Gori, ali i da su u napretku naše zemlje ključni ljudi sa znanjem.

"Mislim da treba više da se stavi fokus na mlade ljude koji imaju talenat i da treba da se obezbjede sva moguća sredstva da bi se oni usavršavali, i da nema potrebe da oni moraju da idu u inostranstvo. Mislim da treba da ostanu u svoju zemlju, i da daju napredak svojoj zemlji", rekao je Miladinović.

Zato Miladinović kaže da ne planira da ode u inostranstvo, iako bi mogao.

"Za sad mi je plan da upišem medicinu ovdje u Podgorici i najvjerovatnije ću poslije specijalizacije da se vratim ovdje i da nastavim svoju karijeru ovdje, u Crnoj Gori. Zato što želim da dam doprinos svojoj zemlji", ističe srednjoškolac.

Želju za usavršavanjem van naše zemlje dijele i ostali dobitnici nagrada sa kojima smo razgovarali. Za njih Crna Gora ima šta da ponudi, ali ističu i želju da se dodatno unaprijede i van nje.

"Nastaviću svoje usavršavanje prvo u Crnoj Gori, ali naravno bih da proširim dalje, dalje u svijetu", poručila je učenica osnovne škole Anastasija Belada.

"Pa voljela bih ovdje, ali voljela bih isto da pođem u inostranstvo, da vidim kako je to u drugim državama. Veoma sam srećna što sam dobitnica nagrade i željela bih da nastavim tako, i nadam se da ću na taj način moći da doprinesem cijelom našem društvu", kazala je takođe učenica osnovne škole Ljubica Vukanović.

Na ovogodišnjoj Olimpijadi znanja, diplome i druge nagrade dobilo je 63 osnovaca i srednjoškolaca za najbolje rezultate u takmičenju iz matematike, fizike, hemije, biologije i programiranja.

Bonus video: