Milovac: Inicijativa za parlamentarnu istragu o Možuri dolazi kasno, Novović da uradi reviziju prethodnih slučajeva

Milovac smatra da sada u fokusu treba da budu postupci novog specijalnog državnom tužioca Vladimira Novovića, sa posebnim fokusom na međunarodnu saradnju. "Za sada nemamo informacije iz SDT vezano za slučajeve koji su pretrčani od strane Ivice Stankovića, Milivoja Katnića, da će ponovo biti otvoreni"

5254 pregleda 5 komentar(a)

Inicijativa poslanika Demokratskog fronta, Demokrata i poslanika Miodraga Lekića da se otvori parlamentarna istraga i formira anketni odbor u vezi sa projektom izgradnje vjetroelektrane Možura je formalan potez koji dolazi kasno.

To je u Bojama jutra rekao Dejan Milovac iz NVO MANS.

"Ta parlamentarna istraga vrlo vjerovatno neće donijeti ništa novo u odnosu na ono što su donijele istrage i anketni odbori kada je u pitanju šverc cigareta ili afera Telekom. Mislim da su inicijatori ovoga prilično zakasnili. Dvije godine smo imali praznog hoda gdje su oni koji sada traže anketni odbor imali puni pristup svim informacijama koje su postojale o aferi Možura, a da tada se ništa nije uradilo", rekao je Milovac.

Povezani članci

22. Jun 2022.

Opozicija traži parlamentarnu istragu o Možuri

Smatra da sada u fokusu treba da budu postupci novog specijalnog državnom tužioca Vladimira Novovića, sa posebnim fokusom na međunarodnu saradnju.

"Za sada nemamo informacije iz SDT vezano za slučajeve koji su pretrčani od strane Ivice Stankovića, Milivoja Katnića, da će ponovo biti otvoreni. Vidjeli smo kako su se završile Carine, Telekom, afera Koverta i dalje nema epilog, hiljadu i jedan javni funkcioner se nezakonito obogatio. Istraga za KAP i dalje tapka u mjestu, mnogobrojne istrage koje se tiču devastacije Tare, Budve. Ima tu puno prostora za specijalnog tužioca da uradi reviziju onoga što je radila Ranka Čarapić ranije, a Milivoje Katnić poslije", rekao je Milovac.

Kada je riječ o hapšenju i procesuiranju Vesne Medenice Milovac navodi da je u početku imao bojazan da će se Tužilaštvo zaustaviti na slučaju koji je izgrađen na osnovu presretnute komunikacije njenog sina Miloša Medenice.

"Kako vrijeme prolazi pokazuje se do koje mjere je bilo ptorebno da Medenica bude inicijalno procesuirana i pod istragom, da e sa nekih drugih adresa pokaže ta hrabrost i da su se oslobodili njenog uticaja. Neke njene bivše kolege i advokati iznose ozbiljne optužbe, koje naravno treba dobro provjeriti. Međutim jako se uklapaju u ono što smo mogli da čujemo i u ono što je ona mogla da uradi, da trguje uticajem", rekao je Milovac.

Bonus video: