pregled štampe

Bešić: Građani slušaju poruke da je pred nama teška zima, ali bez jasnih objašnjenja stručnjaka

Navodi da razumije poteze trgovaca koji će ograničiti kupovinu nekih namirnica kako se ne bi pravile kućne rezerve, što može dovesti do nestašice

6755 pregleda 2 komentar(a)

Građani već duže vrijeme slušaju poruke koje zvuče zastrašujuće, da je pred nama teška zima, bez nekih jasnih objašnjenja građanima na čemu temelje takve tvrdnje ili predviđanja, kazala je u Bojama jutra Milena Bešić iz CEDEM-a.

"Voljela bih da se neki ekonomski analitičar i stručnjak oglasi i građanima objasni šta su uzroci povećanja cijena kojima svjedočimo, naročito kada se radi o osnovnim životnim namirnicama i energentima", kazala je Bešić.

Navodi da razumije poteze trgovaca koji će ograničiti kupovinu nekih namirnica kako se ne bi pravile kućne rezerve, što može dovesti do nestašice.

Kada je riječ o usaglašavanju Temeljnog ugovora, Bešić kaže da je to očekivano.

"Mogli smo da pretpostavimo da je jedno od glavnih pitanja koja treba riješiti odnos sa SPC: To je ono što smo mogli čuti od predstavnika SNP kao jedan od uslova da budu stastavni dio Vlade i to da će se zalagati da je jedno od prvih pitanja koje treba da se riješi potpisivanje ugovora sa SPC", kaže Bešić i dodaje da prema njenom mišljenu to nije prioritet, što se može vidjeti po naslovima u medijima gdje se nalaze goruće teme.

"To pitanje je pretvoreno u kontroverzno pitanje, a ne bi trebalo biti. Zbog toga što izaziva takvu pažnju javnosti i podjelu stavova, podgrijavanje jedne i druge strane zaista smatram da njemu treba posvetiti dužnu pažnju ali ne mislim da je sad taj trenutak", poručila je Bešić.