državna sekretarka u ministarstvu prosvjete najavila sastanke sa direktorima podgoričkih škola

Gradnja škole u Tološima teče predviđenom dinamikom, u školi "Okotih" situacija teška

Kada je riječ o OŠ "Vladimir Nazor" Stevović kaže da je toku izrada projektne dokumentacije, a da su finansijska sredstva obezbijeđenja, te da sve zavisi od projektanata

6206 pregleda 3 komentar(a)

Prema informacijama koje su dostupe Ministarstvu prosvjete gradnja škole u Tološima teče planiranom dinamikom i sve što je predviđeno ugovorom biće ispunjeno u predviđenom roku.

To je u Bojama jutra kazala državna sekretarka u Ministarstvu prosvjete Maša Stevović.

"U pitanju je donacija od sedam miliona eura, škola koja ima sedam hiljada metara kvadratnih i koja će moći da primi 1.200 đaka. Mi se nadamo da će u septembru škola biti puna đaka. Šanse su velike ali u ovom trenutku davati neka obećanja bilo bi neodgovorno sa naše strane jer je to proces koji traje", kazala je Stevović.

Opremanje škole u Tološima bila je jedna od tema sastanka sa gradonačelnikom Podgorice Ivanom Vukovićem, gdje je usaglašeno da je neophodno da saradnja između lokalnih samouprava i države bude na najvišem mogućem nivou i da bude poboljšana.

"Sve što je u interesu djece mora se pronaći način da se realizuje", ističe Stevović.

Kada je riječ o OŠ "Vladimir Nazor" Stevović kaže da je toku izrada projektne dokumentacije, a da su finansijska sredstva obezbijeđenja, te da sve zavisi od projektanata.

"U dogovoru sa Ministrom bili smo u posjeti školi Oktoih i situacija je veoma teška, to je škola koja je projektovana za 700 učenika a trenutno je samo u jednoj smjeni preko 750. Škola ukupno ima 1.700 učenika. Roditelji su iznijeli svoje viđenje koje je u ovom trenutku možda jedino moguće, a to je izmiještanje određenog broja odjeljenja i sugerisali su da bi najbolje bilo da to budu osnovne škole "Vuk Karadžić", "Milorad Musa Burzan" ili prostorije SSŠ "Sergije Stanić". Čekamo presjek koliko bi to moglo biti đaka", objasnila je državna sekretarka.

Kazala je da su brojne škole koje imaju probleme, a među njima je "Pavle Rovinski" koja u više smjena drži nastavu u školi "Štampar Makarije", zatim OŠ "Radojica Perović" za koju postoji informacija da će od septembra imati preko 1.900 učenika.

Stevović je najavila da je u planu sastanak sa svim direktorima osnovnih škola na nivou Podgorice.