Đaci područnog odjeljenja Grbavci čekaju renoviranje objekta

Prvi ugovor raskinut zbog poskupljenja materijala, ali je Ministarstvo opredijeliala dodatna sredstva

1467 pregleda 0 komentar(a)

U područnom odjeljenju Grbavci potrebna je totalna rekonstrukcija čitavog objekta, za šta je urađena planska dokumentacija. Prvi ugovor je potpisan u januaru, ali je zbog poskupljenja građevinskog materijala preduzeće koje je dobilo na tenderu raskinulo ugovor, jer nije bilo dovoljno sredstava, objasnila je u Bojama jutra direktorica OŠ "Vlado MIlić" Ivana Milić.

Od Ministarstva je, navodi onda, odobreno još sredstava i raspisan novi tender koji će biti sa garancijama, zbog čega bi radovi trebalo da počnu na proljeće.

"Nadam se da će u septembru sve biti spremno za povoljan početak školske godine, spoljni radovi će biti, a za unutrašnje još treba dodatnih sredstava i nadam se da će roditelji i tu imati razumijevanja i da će se učenici koji odlaze u gradske škole ili u našu matičnu školu u koju su ranije upisani se vratiti u školu u Grbavce i da će ovo selo početi da živi školskim životom", rekla je Milić.

Dodaje da je u planu i da se radi nadstrešnica, kako bi se učenici sklonili od kiše.

"Ovo nisu problemi od prošle školske godine, to je problem, kako su mi mještani ispričali, zadnjih desetak godina. Kada sam došla na mjesto v.d. direktora sagledala sam stanje u svim područnim odjeljenjima i u matičnoj školi i vidjela sam da je ovo prioritet za sanaciju", rekla je Milić.

Navodi da su đaci prethodnih godina boravili u jako lošim uslovima.

"Vlaga po zidovima, zidovi su oguljeni, prokišnjavalo je, prozori nisu mogli da se zatvore, problem je sa grijanjem, sa strujom, baš je bio vidan problem".

Milić se zahvalila roditeljima na strpljenju.

Bonus video: