Lejk fest: Organizatori nezadovoljni podrškom države, Elektroprivreda prvo traži lajn ap

Ovo potkrjepljuju i podatkom da su upravo 2016. godine kada je nastupao Manu Čao, drastično uvećali novac za Lejk fest. Sve ove godine podrška festivalu je i Nikšićka pivara

6311 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Dok se prethodnih godina u ovo vrijeme uveliko pričalo ko nastupa na nikšićkom Lejk festu, u ovom momentu samo je poznato da će se najveći crnogorski rok festival održati od 4. do 6. avgusta.

Nakon 12 godina njegovo održavanje bilo je pod znakom pitanja zbog podrške Elektroprivrede koja je glavni sponzor, ali je na kraju problem prevaziđen. Direktor festivala svakako nije zadovoljan podrškom države zbog čega, kaže, festival ne može da raste.

Da se napravi kvalitetan program interes je i Opštine Nikšić koja je kao i prethodne godine izdvojila 30 hiljada eura. Ipak, nije tajna da ljubitelji rok zvuka žele da se ponovi 2016. godina kada je na Krupcu pred oko 20 000 posjetilaca zasvirala svjetska zvijezda Manu Čao.

Dok organizator apeluje da se nikšićkom festivalu omogući blagovremeni budžet, iz Elektroprivrede im poručuju da na vrijeme dostave lajn ap. Ovo potkrjepljuju i podatkom da su upravo 2016. godine kada je nastupao Manu Čao, drastično uvećali novac za Lejk fest. Sve ove godine podrška festivalu je i Nikšićka pivara.

Bonus video: