Perović: Temeljni ugovor tema kojom Vlade otvaraju svoje političko trajanje

"To pitanje se odmah otvori i postane razlog kretanja, nestabilnosti unutar Vlade. Postaje top političko pitanje dok su sva druga koja se tiču kvaliteta života građana,sistemskih reformi, skrajnuta", navodi Perović

4833 pregleda 0 komentar(a)

Temeljni ugovor je tema kojom Vlade otvaraju svoje političko trajanje i nažalost, zbog načina na koji se sve to sprovodi, podižu nacionalne tenzije. Bilo bi lijepo i govorilo bi o zrelosti društva kada bi se taj ugovor potpisao i kada ne bi bio toliko tema interesovanja javnosti.

To je u Bojama jutra komentarišući štampu kazala Milena Perović iz Monitora.

"To je tema koja zahtijeva razgovor, iako on kao dokument uređuje prava i obaveze između države i vjerske zajednice. To pitanje se odmah otvori i postane razlog kretanja, nestabilnosti unutar Vlade. Postaje top političko pitanje dok su sva druga koja se tiču kvaliteta života građana,sistemskih reformi, skrajnuta", navodi Perović.

Smatra da je očigledno da je Srpska pravoslavna crkva (SPC) "značajan politički faktor iako to ne bi trebala biti".

"Vidjeli smo da je nakon izbora bila moćan faktor s kojim očito treba da se uspostavi neka politička komunikacija. Taj dokument koji je nedavno objavljen sadrži članove o kojima se mora razgovarati, ne na način kao da je izdaja", rekla je Perović

Kada je riječ o smjeni i imenovanjima kadrova, Perović navodi da umjesto da se preduzeća profesionalizuju ona postaju mjesta gdje se zapošljavaju prijatelji i kumovi.

"Problem je što se ne vodi računa o rezultatima i javnom interesu nego nove političke klase žele svoj plijen, a on se tako dijeli", poručila je Perović.

Bonus video: