Propust države platiće građani: Gotovo pola miliona za odštete u autobuskoj nesreći 1998.

Zastupnica Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava, Valentina Pavličić kaze da greške funkcionera građani ne smiju plaćati, zbog čega je nužno uvesti profesionalnu odgovornost u pravni sistem, kako bi država štetu u budžetu nadoknadila iz džepa onih koji su je napravili

16133 pregleda 20 komentar(a)

Ministar pravde Marko Kovač prošle sedmice, na sjednici Vlade, ukazao je na još jednu tekovinu vladavine Demokratske partije socijalista (DPS), koju će iz svog džepa morati da plate građani Crne Gore.

Riječ je o dugogodišnjem neizvršavanju pravosnažnih presuda, odnosno neisplaćivanju odšteta povrijeđenim putnicima i porodicama stradalih u autobuskoj nesreći 1998. godine, zbog čega se kamata gomilala i, umjesto simboličnih iznosa glavnine, dostigla gotovo pola miliona eura.

Zastupnica Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava, Valentina Pavličić kaze da greške funkcionera građani ne smiju plaćati, zbog čega je nužno uvesti profesionalnu odgovornost u pravni sistem, kako bi država štetu u budžetu nadoknadila iz džepa onih koji su je napravili.

Bonus video: