gori i dalje na nepristupačnom terenu

Ugašena vatra prema Sutorini, starijeg muškarca sumnjiče za izazivanje požara

Predsjednik Opštine Herceg Novi ocijenio da bi Sektor za vanredne situacije morao da djeluje mnogo bolje

12666 pregleda 9 komentar(a)
Katić, Foto: TV Vijesti
Katić, Foto: TV Vijesti

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić rekao je da je požar u toj opštini ugašen na mjestima gdje se širio prema Sutorini.

"Situacija je dosta dobra, tokom čitave noći su bila dežurstva službe zaštite i spašavanja, tako da je požar na mjestima gdje se širio prema Sutorini ugašen. Ostali su nepristupačni djelovi gdje i dalje gori. Ja sam optimista da će se danas u toku dana ugasiti. Zaista je to jedan jako nepristupačan teren. Moralo se juče na više lokacija gasiti, jer su bile ugrožene kuće. Brojne ekipe su morale da dejstvuju i zbog toga je bila alarmantna situacija, ali dobro je što na kraju nije bilo veće materijalne štete", rekao je Katić u Bojama jutra.

"Dovoljno je bilo ljudstvo koje imamo. Pomoć su nam nesebnično pružili svi, došle su kolege iz Kotora, Tivta, brojni privrednici su se uključili i dobrovoljna vatrogasna društva", dodao je on.

Ocijenio je da bi Sektor za vanredne situacije morao da djeluje mnogo bolje, kazavši da ne vidi značajnice pomake u odnosu na 2017. godine kada je bio požar na Luštici.

"Zato je bitno da se birokratija i administracija skrati kada su u pitanju ovakvi požari, da se funkcioniše brže, jer nekad su u pitanju minuti", poručio je Katić u jutarnjem programu TV Vijesti.

Načelnik Centra bezbjednosti Herceg Novi Predrag Žižić kazao je za Novski portal da za izazivanje jučerašnjeg požara na Žvinjama sumnjiče 90-godišnjeg muškarca koji se navodno oglušio o upozorenje komšija da ne potpaljuje otpad.

"Čekamo kvalifikaciju djela osnovnog tužioca, prikupljamo obavještenja svjedoka i vjerovatno će protiv njega biti podnijeta krivična prijava. Biće to najvjerovatnije krivično djelo izazivanja opšte opasnosti", rekao je Žižić, kako prenosi taj medij.