Ugašena vatra prema Sutorini, starijeg muškarca sumnjiče za izazivanje požara

Predsjednik Opštine Herceg Novi ocijenio da bi Sektor za vanredne situacije morao da djeluje mnogo bolje

12704 pregleda 9 komentar(a)
Katić, Foto: TV Vijesti
Katić, Foto: TV Vijesti

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić rekao je da je požar u toj opštini ugašen na mjestima gdje se širio prema Sutorini.

"Situacija je dosta dobra, tokom čitave noći su bila dežurstva službe zaštite i spašavanja, tako da je požar na mjestima gdje se širio prema Sutorini ugašen. Ostali su nepristupačni djelovi gdje i dalje gori. Ja sam optimista da će se danas u toku dana ugasiti. Zaista je to jedan jako nepristupačan teren. Moralo se juče na više lokacija gasiti, jer su bile ugrožene kuće. Brojne ekipe su morale da dejstvuju i zbog toga je bila alarmantna situacija, ali dobro je što na kraju nije bilo veće materijalne štete", rekao je Katić u Bojama jutra.

"Dovoljno je bilo ljudstvo koje imamo. Pomoć su nam nesebnično pružili svi, došle su kolege iz Kotora, Tivta, brojni privrednici su se uključili i dobrovoljna vatrogasna društva", dodao je on.

Ocijenio je da bi Sektor za vanredne situacije morao da djeluje mnogo bolje, kazavši da ne vidi značajnice pomake u odnosu na 2017. godine kada je bio požar na Luštici.

"Zato je bitno da se birokratija i administracija skrati kada su u pitanju ovakvi požari, da se funkcioniše brže, jer nekad su u pitanju minuti", poručio je Katić u jutarnjem programu TV Vijesti.

Načelnik Centra bezbjednosti Herceg Novi Predrag Žižić kazao je za Novski portal da za izazivanje jučerašnjeg požara na Žvinjama sumnjiče 90-godišnjeg muškarca koji se navodno oglušio o upozorenje komšija da ne potpaljuje otpad.

"Čekamo kvalifikaciju djela osnovnog tužioca, prikupljamo obavještenja svjedoka i vjerovatno će protiv njega biti podnijeta krivična prijava. Biće to najvjerovatnije krivično djelo izazivanja opšte opasnosti", rekao je Žižić, kako prenosi taj medij.

Bonus video: