Vujković sumnja da zbog politike nije imao šansu na konkursu za direktora nikšićke gimnazije

Da li se kadru Demokratske partije socijalista prilikom zapošljavanja ponavljaju situacije, koje je ova partija kroz svoje politike sama kreirala u prethodnih 30 godina, pogledajte u prilogu

3832 pregleda 8 komentar(a)

Pod parolom depolitizacije obrazovnih ustanova bivša ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta smijenila Vesna Bratić je direktore škola.

Da zbog politike nije imao šansu na prošlogodišnjem konkursu za izbor direktora nikšićke gimnazije sumnja Aleksandar Vujković, dugogodišnji lokalni funkcioner Demokratske partije socijalista (DPS).

"Ja bih volio da to nije tako. U nikšićkoj gimnaziji sam radio 20 godina, osam godina kao profesor fizičke kulture i 12 godina kao pomoćnik direktora. Zadnje četiri godine sam napustio školu."

Pored njega, na konkurs se prijavio profesor matematike Dušan Kilibarda koji je prije 18 godina iz ove škole otpušten zbog protivljenja da se predmet srpski jezik i književnost preimenuje u maternji.

Kilibarda, koji je kasnije izabran za direktora, u momentu raspisivanja konkursa u gimnaziju se vratio kao vršilac dužnosti.

Vujković tvrdi da je cijela procedura sprovedena uz kršenje zakona.

Da li se kadru Demokratske partije socijalista prilikom zapošljavanja ponavljaju situacije, koje je ova partija kroz svoje politike sama kreirala u prethodnih 30 godina, pogledajte u prilogu.

Bonus video: