Advokati od Ustavnog suda traže privremenu mjeru kojom bi se Krstovići oslobodili

Žalbom ukazuju i da, sprovedeni dokazi, po njihovoj ocjeni, jasno pokazuju da Krstovići nemaju veze sa kokainom, koji je pronađen u pošiljci banana, u magacinu njihove firme San Francisko u Zeti

3325 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Advokati Budimira i Marine Krstović, uhapšenih u avgusta 2021. godine zbog optužbi za šverce 1,2 tone kokaina žalili su se sudijama Ustavnog suda, na odluke Višeg i Apelacionog, koji mjesecima odbijaju da puste njihove klijente da se u daljem postupku brane sa slobode.

Tvrde, kako prenosi Televizija Vijesti, da su niži sudovi povrijedili prava Krstovićima zbog čega od Ustavnog suda traže privremenu mjeru kojom bi se oni oslobodili.

Žalbom ukazuju i da, sprovedeni dokazi, po njihovoj ocjeni, jasno pokazuju da Krstovići nemaju veze sa kokainom, koji je pronađen u pošiljci banana, u magacinu njihove firme San Francisko u Zeti.

U prilog tome, pojašnjavaju, idu i svjedočenja policajaca koji su ispričali da su znali ko je naručilac voća.

"Nadležni državni organi nijesu odredili mjera tajnog nadzora na naše branjenike ni bilo koje lice zaposleno u San Francisko što opet govori koliko su isti bili sa tog operativnog aspekta bili interesantni nadležnim organima odnosno koliko isti mogu imati veze sa pronađenom opojnom drogom. Nasuprot ovome, mjere tajnog nadzora jesu bile određene u odnosu na predmet i odnosu na pojedina lica koja su pred tužilaštvom i Višim sudom saslušani u svojstvu svjedoka. Apsolutno se ne može mjeriti 40 sati nezakonitog pritvora sa pritvorom koji traje više od 10 mjeseci u konkretom predmetu koji je takođe nezakonit", rekao je branilac Krstovića, advokat Stefan Jovanović.

Bonus video: