Na pragu špica sezone u Budvi bez uobičajene gužve

Dok turisti uživaju, oni koji žive od sezone kažu da nijesu zadovoljni dosadašnjim tokom turističke sezone

4599 pregleda 9 komentar(a)

Na pragu špica ljetnje turističke sezone uobičajene gužve i navale turista u Budvi gotovo da nema.

Dok su gosti zadovoljni boravkom u metropoli turizma, lokalni prodavci sa kojima smo razgovarali, kažu da vikendom bude više posla te da se uzdaju u glavni dio sezone, koji bi mogao donijeti više posla i zarade.

Turistima ne smeta što nema gužve.

"Dolazimo svake godine. Zadovoljni smo, dosta je organizovanije, nego prošle godine. Svake godine dođemo u avgustu, sada smo u julu, i manje su gužve", kaže Aleksandar.

Jasmina, turistkinja iz Srbije, kaže da u Budvi uživa.

"Nisam očekivala da ću se ovako provesti. Sve mi se sviđa, svi su ljubazni, i više nego što sam očekivala. Nije prekuskupo kako sam se nadala", kaže Jasmina.

Dok turisti uživaju, oni koji žive od sezone, poput lokalnog prodavca Mila Janičića, kažu da nijesu zadovoljni dosadašnjim tokom turističke sezone.

"Turista, je u odnosu na prošlu godinu, mnogo manje, u odnosu na prošlu. To se najbolje vidi po pazarima, u odonosu na prošlu godinu, sigurno je jedno 30 posto manje", kaže Jančić.

Ističe da mu ostaje da se nada da će turisti tek u narednim danima pristići u Budvu.

Milove riječi potvrđuje njegov kolega Mladen, koji radi na Slovenskoj plaži, gdje smo zatekli više kupača.

Dobru i uspješnu ljetnju sezonu očekuju i u lokalnoj TO.

Prema njihovim posljednjim podacima na budvanskoj rivijeri trenutno boravi oko 23.500 gostiju, od koji oko 10.300 u hotelima I skoro 13.000 gostiju u privatnom smještaju, nekoliko stotina u kampovima i hostelima.

Bonus video: