Voz do Bijelog Polja vuče Srbija Voz lokomotiva, pa preuzima ŽPCG

Zbog višesatnog kašnjenja putnici imaju pravo na odštetu i refundaciju koju mogu zahtijevati u roku od 15 dana od putovanja

4873 pregleda 4 komentar(a)

Shodno međunarodnim propisima i sporazumima, lokomotiva Željezničkog prevoza Crne Gore nije mogla da ode po međunarodni voz koji je čekao u Brodarevu u kvaru.

To je za Boje jutra rekla Jovana Jovanoviž iz Željezničkog prevoza Crne Gore.

"Došlo je do defekta lokomotive u vlasništvu Srbija Voza kod Brodareva i čekalo se na pomoćnu lokomotivu. Šalje se najbliža lokomitiva, to je standardna procedura. ŽPCG shodno međunarodnim propisima nije mogla poslati lokomotivu", rekla je Jovanović.

Objasnila je da se razmjena lokomotiva vrši u stanici Bijelo Polje, tj. da voz vuče lokomotiva Srbuha Voza do Bijelog Polja, a tamo ga preuzima lokomotiva ŽPCG.

"U ovoj situaciji nismo imali mogućnosti da reagujemo na drugi način, moralo se čekati. Bilo bi dobro razmotriti da se omogući da u slučaju kvara po voz ode najbliža lokomotiva, ukoliko je kvar u blizini granice", rekla je Jovanović.

Voz je oko 17:30 stigao u Bar, nakon više od 22 sata putovanja.

Zbog ovolikog kašnjenja putnici imaju pravo na refundaciju.

"Prava putnika su definisana ugovornim obavezama ue željezničkom saobraćaju i propisane su naknade u određenom iznosu zavisno od vremena kašnjenja. Zahtjevi za refundacije mogu se podnijeti u roku od 15 dana od danja putovanja", naglasila je Jovanović.

Dodaje da do povećanog kašnjenja u poslednje vrijeme dolazi zbog velikog broja radova na infrastrukturi i privremene lagane vožnje koja se uvodi na tim dionicama iz razloga bezbjednosti.

Bonus video: