novi načelnik centra bezbjednosti

Terzić: Prestaće praksa u kojoj postoje određene kriminalne grupe prema kojima policija u Budvi ne djeluje

"Stanje bezbjednosti u Crnoj Gori je nešto čime se u posljednje vrijeme bave svi, od onih koji se profesionalno bave određenim poslovima u sektoru bezbjednosti do onih koji nemaju puno znanja u oblasti"

7725 pregleda 9 komentar(a)

Prestaće praksa u kojoj postoje određene kriminalne grupe prema kojima policija ne djeluje, kazao je u Bojama jutra načelnik Centra bezbjednosti Budva Nikola Terzić.

"Stanje bezbjednosti u Crnoj Gori je nešto čime se u posljednje vrijeme bave svi, od onih koji se profesionalno bave određenim poslovima u sektoru bezbjednosti do onih koji nemaju puno znanja u oblasti ali vođeni drugim razlozima u cilju određenih kritičkih osvrta na samu vladu žele da tretiraju pojam bezbjednosti", rekao je.

Terzić koji je na ovu funkciju došao nekoliko dana nakon što je u Budvi ubijen Milić Minja Šaković, kazao je da nisu tačne tvrdnje pojedinih da je na čelo CB došao bez prethodnog iskustva u radu sa kriminalnim organizacijama i kriminalnim grupama.

"Moja lična isksutva su što sam se dugi niz godina bavio istragama organizovanog kriminala, a uporedo sa tim moje angažovanje na Pravnom fakultetu Univerziteta Mediteran upravo je u dijelu predmeta koji se odnose na borbu protiv organizovanog kriminala", naveo je Terzić.

Ističe da su Crna Gora i Budva bezbjedne za sve one koji žive i borave ovdje.

"Uradićemo se što je u našoj nadležnosti da stepen krimitaliteta bude na najnižem nivou, Aktivnosti policije će biti podignute na veći stepen. Razumijem da je ovo što se desilo izazvalo uznemirenost građana, ali službenici CB će pojačati aktivnosti u cilju preventivnog djelovanja. Želimo i da pošaljemo jasnu poruku da će prestati praksa u kojoj postoje određene kriminalne grupe prema kojima policija ne djeluje", poručio je Terzić..

Kada je riječ o istrazi ubistva Šakovića, terzić navodi da se određeni detalji istrage ne mogu komentarisati, ali da ona ide u pravom smjeru te da se nada da će vrlo brzo dati rezultate.