Đurović: Mislim da će odluka o Temeljnom ugovoru uticati na neke druge stvari, kao što je Otvoreni Balkan

Đurović navodi da je dio medija koji je kontrolisan od strane DPS posvećen cilju da se skreće pažnja sa važnih tema i da se nacionalizam drži u fokusu, da se podjela pothranjuje

8386 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

O stanju našeg društva mnogo govori to što je pored svih tema i dalje dominantna ona o Temeljnom ugovoru. Pitanje izbora sudija Ustavnog suda, Sudskog savjeta, izbor vrhovnog državnog tužioca su teme koje su važne za pristup Crne Gore Evropskoj Uniji, kazao je u Bojama jutra direktor Media centra Goran Đurović.

Navodi da pitanje odnosa sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) treba riješiti, ali da mu se čini da je način na koji se to odvija ovih dana malo problematičan.

"Ja sam u nekoj javnoj komunikaciji pročitao taj ugovor. Ono što sam čuo je da će taj ugovor biti isti kao ugovori koji su potpisani sa Katoličkom crkvom, Islamskom zajednicom i Jevrejskom zajednicom. Razlika je u toj preambuli, koja je koliko ja shvatam kamen spoticanja", kaže Đurović.

Dodaje da treba razmisliti da li će usvajanje ovakve verzije ugovora zatvoriti to pitanje, a da on misli da neće.

"Koliko god nepovezane bile stvari, mislim da će odluka sa ugovorm uticati na neke druge stvari, kao što je Otvoreni Balkan. koji smatram da neće imati nikakvu budućnost ako se ovakav ugovor potpiše sa SPC".

Đurović je rekao da je prioritet treba da bude eksploatacija šljunka.

"Nevjerovatno je da još uvijek poslije svih ponuđenih dokaza nemamo akciju Tužilaštva, a očigledno je da se vrši uništavanje životne sredine, nanosi šteta kad je u pitanju država i napad na državnu imovinu. Niz krivičnih djela koji su dokazani i vidljivi a mi se time ne bavimo", rekao je Đurović

Đurović navodi da je dio medija koji je kontrolisan od strane DPS posvećen cilju da se skreće pažnja sa važnih tema i da se nacionalizam drži u fokusu, da se podjela pothranjuje.

"Nažalost, mislim da jedan dio političkih partija koje se trude da budu građanske zanemaruju ono što su interesi i stavovi tih makar 15 odsto građana Crne Gore kojima je stvarno stalo do razvoja. Jer nisam siguran koliko ti koji izlaze na protest zbog Temeljnog ugovora ili nekog drugog zaista žele ili mogu da doprinesu biljitku Crne Gore. Tom dijelu građanske Crne Gore se malo ko obraća", zaključio je Đurović..

Bonus video: