Niković: Hitnoj pomoći fali ljekara, ali ona uvijek stiže

"Prije godinu dana krenulo smo u jedan nevjerovatan poduhvat jer nas je sačekalo nešto što se zvalo hitna pomoć, a nije bilo opremljeno", istakao je Niković

3613 pregleda 16 komentar(a)

Zavod za Hitnu medicinsku pomoć funkcioniše i situacija je redovna. Ništa se tu ne mijenja osim nedostajućeg kadra, ali mislim da ćemo organizacijom i preraspodjelom resursa ispratiti turističku sezonu, rekao je u Bojama jutra direktor Zavoda Vuk Niković.

On je kazao da kadra uvijek nedostaje i da Zavodu fali 30-40 ljekara, ali da hitna pomoć uvijek stiže.

"Preraspodjelom kadra uspjeli smo da sve jedinice budu pokrivene na adekvatan način i odgovore potrebama. Građani i institucije moraju da znaju da je Zavod živa materija, institucija koja 10 godina nije bila vidljiva i bila je potrebna kada se nešto dešava urgentno. Ako znamo da je trend odlaska ljekara u EU, imamo ga i mi", objasnio je Niković.

Dodaje da od momenta osnivanja zavoda niko nije razmišljao da ćemo imati tržište rada sa kojeg će ljudi da odlaze.

"U ponedjeljak otvaramo renoviranu HMP u Podgorici, po prvi put za 30 godina, a onda idemo u otvaranje Plužina, Gusinja... Prije godinu dana krenulo smo u jedan nevjerovatan poduhvat jer nas je sačekalo nešto što se zvalo hitna pomoć, a nije bilo opremljeno", istakao je Niković.

Kaže da su došli do nivoa da u nekim stvarima prednjače u regionu.

"Nedostaje nam ljudstvo, ali mislim da ćemo uspjeti da uđemo u master plan razvoja crnogorskog zdravstva. Nadam se da ćemo napraviti brži i efektniji sistem", poručio je Niković.

Bonus video: