Radulović: Ova Vlada nijednim gestom nije pokazala da su oni ti koji će nam pokazati put u Evropu

Radulović smatra da bi trebalo prolongirati pitanje temeljnog ugovora dok se ne postigne konsenzus unutar Crne Gore. Dodaje da bi rušenje vlade u julu mjesecu "pokazalo vrhunski diletantizam"

10749 pregleda 24 komentar(a)

Ova Vlada nijednim svojim gestom nije prikazala to što propovijeda, da su oni ti koji će nam pokazati put u Evropu, rekao je u Bojama jutra novinar Monitora Zoran Radulović.

On je komentarišući jučerašnju izjavu premijera Dritana Abazovića da ko ruši Vladu ruši evropske snove Crne Gore, rekao da se to ne bi desilo.

"Makar ne moje snove, jer se meni u evropskim snovima on i njegova vlada nikad nisu javili", rekao je Radulović.

On navodi da je previše otvorenih scenarija kada je u pitanju rasprava oko Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) na današnjoj sjednici Vlade,

"Ali silom prilika, a ponajviše voljom premijera i nekim njegovim preuzetim obavezama smo satjerani u jedan cajtnot i ovo izgleda dosta zapaljivo, alarmantno, temeljni ugovor sa SPC, i onaj koji se samo sporadično pominje temeljjni ugovor sa CPC trebalo bi da budu oruđe za smirivanje tenzija. Tekst tog ugovora, vidimo, ne ide u prilog tome, a način na koji se vodi debata o njemu još manje", kaže Radulović.

Kao jedino racionalno rješenje Radulović vidi prolongiranje ovog pitanja dok se, kako kaže, ne stekne makar minimum konsenzusa unutar Crne Gore o sadržaju tog teksta, o našim željama i potrebama.

"Pa onda da vidimo koliko je druga strana spremna da ide u susret tim našim željama. Nadam se da je priča oko temeljnog dio nekog dogovora onih višemjesečnih pregovora i trgovina koje su obavljane unutar stare i nove većine. Ako dođe do rušenja vlade to bi pokazalo vrhunski diletantizam i onih koji su je sastavili i onih koji bi je rušili, jer jul mjesec je period kad mi sebi ne smijemo da dozvolimo rušenje vlade, imamo važnija, životno bitna pitanja na dnevnom redu", poručio je Radulović.

Bonus video: