Opremljeno i stavljeno u funkciju oko 500 kupališta

"Najbrojnija su javna kupališta koja obuhvataju porodična, sportsko-rekreativna i sve više kajterska kupališta. Nismo zaboravili ni mlađu populaciju, parti kupališta...", navela je Tešević

3975 pregleda 2 komentar(a)

Oko 500 kupališta različitih kategorija opremljeno je i stavljeno u funkciju, rekla je u Bojama jutra Bojana Tešević iz Morskog dobra.

U pitanju su hotelska, bazenska i javna kupališta na kojima je stanje značajno bolje nego prošlih godina.

"Najbrojnija su javna kupališta koja obuhvataju porodična, sportsko-rekreativna i sve više kajterska kupališta. Nismo zaboravili ni mlađu populaciju, parti kupališta...", navela je Tešević.

Ove godine na primorju je 38 plaža i jednu marinu sa eksluzivnim ekološkim obilježjem, plavom zastavicom.

Morsko dobro do sada nije raskinulo nijedan ugovor, a kako navodi, opomene pred raskid koje su upućene svima onima koji nisu na vrijeme opremili i stavili svoja kupališta u funkciju dale su rezultat.

"Ove godine možemo da kažemo da je stiuacija značajno bolja nego u prethodnom periodu. Kontrola u zoni Morskog dobra se odvija na kvalitetan i efikasan način što je unaprijedilo stanje na teretnu. Najveći broj nepravilnosti se odnosio na neposjedovanje saglasnosti za rad. Svjesni smo da je mali broj korisnika koji stoprocentno ispunjavaju sve oobaveze", rekla je Tešević.

Bonus video: