Uklonjen mobilijar sa ponti u Ljutoj i Dobroti, za svako novo postavljanje slijede prekršajni nalozi

"Ne može se na osnovu toga što imate kuću u prvom redu polagati pravo na pontu, na pravo koje nemate. Svi znamo da se objekti reklamiraju i izdaju kao objekti sa privatnim plažama. To je javno dobro, morsko dobro", poručio je predsjednik opštine Kotor

13544 pregleda 17 komentar(a)

Sve ponte u Opštini Kotor biće oslobođenje od plažnog mobilijara i dostupne svim građanima u turstima.

To je u Bojama jutra poručio predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić.

On je ponovio da je Opština odlučna da stane na kraj ovom problemu i da se neće više tolerisati.

"To je veliki problem već 20-30 godina. U Kotoru je posebno izražen zbog nedostatka pješčanih plaža. Jedini pristup moru je preko ponti. Zakon je jasan, ponte ne mogu da se privatizuju. Ima određeni broj ponti koji jeste u vlasništvu privatnih lica, ali čak i na tim pontama se mora obezbijediti pristup moru", istakao je Jokić.

Navodi da slična, prošlogodišnja akcija nije urodila plodom.

Sve ono što su zakonske procedure smo ispoštovali, upozorili ljude koji su nelegalno koristili ponte kao privatna vlasništva, donijeli rešenja. Na kraju je izvršna služba zajedno sa službom za inspekcijske poslove i komunalnom obišla Dobrotu. Jutros je bila ista takva akcija na Ljutoj... Plažni mobilijar je prinudno uklonjen i slijede prekršajni nalozi za svako novo postavljanje mobilijara. Vrlo smo odlučni da u tom dijelu nema kompromisa", rekao je Jokić.

Dodao je da ipak nije sve u rukama Opštine i da je njihov zahtjev prema nadležnom ministarstvu i JP Morsko dobro da se zakon poštuje.

"Mislim da oko toga nema priče, dileme ni kompromisa. Ne može se na osnovu toga što imate kuću u prvom redu polagati pravo na pontu, na pravo koje nemate. Svi znamo da se objekti reklamiraju i izdaju kao objekti sa privatnim plažama. To je javno dobro, morsko dobro i naša je potpuna spremnost da ovo dovedemo do kraja".

Jokić je pozvao sve koji budu imali problem da pristupi nekoj ponti u Opštini da kontaktiraju komunalnu policiju i inspekciju.

Bonus video: