Dozvoljena brzina na auto-putu 100 kilometara na čas, otvorena SOS linija duž dionice

"U slučaju kvara na vozilu i nemogućnosti vožnje istog postoje i zaustavne linije, postoje i službe naših nadzornika koji 24 sata putarskim vozilima obilaze auto-put i u takvim situacijama su dužni da obezbijede putniku vozilo", rekao je Mihailović

19077 pregleda 36 komentar(a)

Iz komandnog centra na Pelevom brijegu prioritetnu dionicu Smokovac-Mateševo nadziraće četiri dežurna operatera, inžinjeri saobraćaja i inžinjeri elektronike.

Osim službe za nadzor, na auto-putu će, rekao je Andrej Mihailović iz Monteputa, biti i Služba tehničkog odrzavanja kao i Služba zimskog i ljetnjeg održavanja.

"U zgradi komandnog centra na Pelevom brijegu će biti i stanica policije gdje će 24 sata na auto putu biti prisutno patrolno vozilo policije i presretači koji će se truditi da regulišu saobraćaj. Pored nas je vatrogasna jedinica sa najsavremenije opremljenim vatrogasnim vozilima. Ograničenje brzine je 100 kilometara na čas zbog krivina i velikog uspona, i standardi i propisi ne dozvoljavaju veće brzine", naveo je Mihailović.

Na auto-putu je otvorena i SOS linija, gdje se jednim pritiskom na dugme može dobiti komandni centar i prijativi sve što remeti saobraćaj.

"U slučaju kvara na vozilu i nemogućnosti vožnje istog postoje i zaustavne linije, postoje i službe naših nadzornika koji 24 sata putarskim vozilima obilaze auto-put i u takvim situacijama su dužni da obezbijede putniku vozilo", rekao je Mihailović.

S obzirom na to da auto-put još uvijek nije dobio ime, još uvijek ostaje prioritetna dionica Smokovac-Mateševo.

Cijena putarine za putnička vozila biće 3.50 eura, za motore 1 euro i za velike kamione i šlepere 17 eura.

"Građani će putarinu moći platiti gotovinom i naravno, postoji sredstvo za elektronsku naplatu putarine, odnosno za prolazak bez zaustavljanja, takozvani tak koji se može kupiti kod Monteputa", kaže Mihailović.

On ističe da je strogo zabranjeno zaustavljanje na auto-putu, kretanje vozila u rikverc i polukružno okretanje.

Bonus video: