Vlada mještanima Veruše obećala da će što prije krenuti sa gradnjom priključka autoputu

Okupljenim građanima će se večeras obratiti premijer Dritan Abazović

11609 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Mještani Veruše, Lijeve rijeke i Brskuta, koji su večeras planirali da blokiraju kružni tok na Zlatici i na taj način spriječe pristup autoputu, sastali su se sa premijerom Dritanom Abazovićem i ministrima kapitalnih investicija i unutrašnjih poslova Ervinom Ibrahimovićem i Filipom Adžićem.

Ponovili su zahtjev da se do sela na Veruši izgradi saobraćajnica, koja će ih povezati sa autoputem.

Sastanak su ocijenili konstruktivnim jer su im iz Vlade obećali da će se što prije krenuti sa gradnjom privremenog, a ubrzo i trajnog priključka.

Mještani, međutim, ne odustaju od večerašnjeg protesta u 19 sati, a na njemu će im se obratiti premijer Abazović, potvrđeno je TV Vijestima iz njegovog kabineta.

"Postigli smo načelno neki dogovor i ta realizacija treba da uslijedi sledećih dana. Isto tako smo se dogovorili sa gospodinom Abazovićem da se on noćas u 19 sati obrati okupljenim građanima na kružnom toku na Zlatici. Mislim da ćemo ipak naći neki zajednički dogovor da ne bude blokade, da imamo čvrsta uvjerenja od strane Vlade da će naši problemi biti rješeni. Dali su konkretna obećanja da će se ući odmah u realizaciju rješenja tog privremenog priključka, a za trajni priključak koji ide u dužinu 2,5 kilometara, da će se i na tome ubrzano raditi", kazao je predstavnik mještana Svetozar Orović.

Bonus video: