Maraš: Policija mora da snosi odgovornost za događaje u Nikšiću, institucije pokazale da nisu na nivou zadatka

"Policija treba da kaže zašto se to tako desilo, koji su to razlozi. Policija je svoje ljude izložila riziku ovakvim postupanjem"

22389 pregleda 31 komentar(a)
Maraš, Foto: Printscreen YouTube/Vijesti
Maraš, Foto: Printscreen YouTube/Vijesti

Naše institucije su pokazale da nisu na nivou zadatka i da ne obavljaju svoj posao kako bi trebalo i policija mora da snosi odgovornost za jučerašnje događaje u Nikšiću, rekao je u Bojama jutra Vuk Maraš iz Medijske asocijacije jugoistočne Evrope.

“Pokušavam da gledam stvari iz ugla onoga ko je imao sinoć obavezu, a to je policija koja je trebalo da bude svjesna da ima dva različita skupa u gradu i posao im je bio da razdvoje te ljude, da ne mogu fizički da dođu u kontakt”, kazao je Maraš.

Smatra da policija mora da snosi odgovornost.

“Ako je policija stvarno propustila kolonu onda neko nije znao što radi, i mora da snosi posljedice. Ili je neko možda namjerno to dozvolio. Onda tek treba da se snosi posljedice. Da smo imali odgovorniju ulogu policije juče se ništa ne bi desilo. Imali bismo dva slavlja i tu bi se sva priča završila”.

Maraš navodi da su se u Nikšiću čule neprimjerene pjesme, misleći na “Od glave Zete do grada Spuža”.

“Ako neko misli da ćemo sa tom pjesmom da idemo u Evropsku uniju i imamo pomirenje… Duboko mislim da je to pogrešno i da se niko neće pomiriti.

Scene iz Nikšića oslikavaju tugu jednog društva”, rekao je Maraš.

Komentarišući izjavu predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića koji je izjavio da su za nered odgovorne osobe koje su došle iz drugih opština, Maraš kaže da u Crnoj Gori “imamo mnogo kovačevića na svim političkim stranama koji ne doprinose da se tenzije smanje, nego ih svjesno podgrijavaju”.

Ističe da smo morali da imamo elementarno pristojni proslavu.

“Policija treba da kaže zašto se to tako desilo, koji su to razlozi. Policija je svoje ljude izložila riziku ovakvim postupanjem”, kaže Maraš.

Bonus video: