Katić: Sezona dosta nestabilna, od ovog vikenda očekujem veliki talas

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić objašnjava da je početak jula uvijek slabiji, te da je i sad na nivou prethodnih godina

11317 pregleda 19 komentar(a)
Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti
Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti

Sezona je dosta nestabilna, ali to je nešto specifično za početak jula. Očekujem da će od ovog vikenda krenuti špic, prema podacima koje imamo vidimo da su bukirani svi hoteli i većina privatnog smještaja do kraja avgusta, rekao je u Bojama jutra predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić.

Objašnjava da je početak jula uvijek slabiji, te da je i sad na nivou prethodnih godina.

“Gosti uvijek koriste maj i jun, kada cijene još ne porastu. Od ovog vikenda očekujem veliki talas. Predsezona je premašila sva naša očekivanja”, rekao je Katić.

Dodaje da očekuje da će sezona biti na nivou od 90-95 odsto od one 2019. godine.

“Cijene su porasle ali nisu značajno porasle i na nivou su regiona. Svi koji dolaze u Herceg Novi znaju da je to grad koji ima ponudu i za klijentelu srednjeg staleža i za visokobudžetne goste i zbog toga možda imamo više gostiju u odnosu na druge”, kaže Katić.

Navodi da je stanje u Opštini i kasi dobro, te da su uspjeli da saniraju nedostatke koji su nastali tokom 2020. i 2021. kada nije bilo turizma.

“Radimo na samoj infrastrukturi, radimo puteve u zaleđu Herceg Novog. U toku su Dani muzike, imamo otvaranje Trga od knjige. Biće manifestacija do polovine septembra…”, zaključio je Katić.

Bonus video: