Bijelo Polje i električni automobili: Punionica sada služi kao parking

"Na terenu se kod nas ne dešavaju praktične promjene po pitanju ekologije sve je to više zasnovano na nekim strategijama, a u praksi imamo ogromne probleme posebno ovdje na teritoriji opštine Bijelo Polje"

12707 pregleda 6 komentar(a)
Mjesto na kojem je prije tri godine izgrađena punionica, Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti
Mjesto na kojem je prije tri godine izgrađena punionica, Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti

Punionica za elektične automobile u Bijelom Polju koja je izgrađena još prije tri godine i u koju je uloženo 11.000 eura - danas služi kao parking.

Iz Opštine ne odgovaraju zašto je to tako. Iako ogromna većina građana ni ne razmišlja o kupovini ovih automobila, jer su skupi, i oni koji bi to uradili, žale se da fali infrastruktura, a i ekološki aktivisti tvrde da se ovom pitanju ne posvjećuje dovoljno pažnje.

"To govori o nedovoljnoj ozbiljnosti nadležnih po ovom pitanju. Na terenu se kod nas ne dešavaju praktične promjene po pitanju ekologije sve je to više zasnovano na nekim strategijama, a u praksi imamo ogromne probleme posebno ovdje na teritoriji opštine Bijelo Polje", poručila je Danijela Veličković, ekološka aktivistkinja.

Električne automobile, koji su i ekonomičniji, rado bi koristio Bjelopoljac Luka Marković. On je vlasnik jedinog ekološkog taksi servisa na sjeveru Crne Gore, koji koristi hibridna vozila, jer za električne nema uslova.

"Da imamo mogućnosti u Bijelom Polju, prvi bih se odlučio da kupim jedno takvo auto. Kod nas je loša infrastruktura uopšteno puteva i punjača za punjenje električnih automobila. Mi evo imamo hibride, koji koriste pola-pola, istakao je Marković.

O ovoj temi, kao i šta građani Bijelog Polja misle o njoj - opširnije u video prilogu.

Bonus video: