Đukić: Ako bi se Temeljni ugovor riješio danas niko ne bi mogao da maše njim tokom izbora

"Rejtingu drugih partija, kao što su DPS, SD, bi koristilo da ovaj problem ostane i da s tim idu na izbore. Zanimljiva je pozicija Demokratskog fronta koji može da koristi to pitanje na izborima, ali su procijenili da je bolje da se potpiše ugovor", rekao je Đukić

12059 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Ako bi se Temeljni ugovor riješio danas za 10 mjeseci bi bio zaboravljen i ne bi njime moglo da se maše tokom izbora i brani država ili crkva, rekao je u Bojama jutra kolumnista i građanski aktivista Stefan Đukić.

To bi, ocijenio je on, koristilo rejtingu URE koja bi kod jednog dijela biračkog tijela dobila skok u rejtingu.

"Rejtingu drugih partija, kao što su DPS, SD, bi koristilo da ovaj problem ostane i da s tim idu na izbore. Zanimljiva je pozicija Demokratskog fronta koji može da koristi to pitanje na izborima, ali su procijenili da je bolje da se potpiše ugovor", rekao je Đukić.

Važno je, dodaje, to što se nikom ne ide na izbore i da je pitanje da li će, osim lokalnih, biti izbora do kraja godine.

"Niko nije zadovoljan istraživanjima javnog mijenja sem pokreta Evropa sad. URA bi sigurno htjela još više da poraste kako bi mogla dominantnije da utiče u nekom narednom rasporedu, jer nikad neće imati ovaj gejmčejndžer momenat gdje svima diktiratju. DPS je u stalnom padu, načinom svog ponašanja više nikog ne mogu da privuku sebi i demonstracijom gole sile pokušavaju da podsjete simpatizere da se i dalje pitaju, da su i dalje važni", smatra Đukić.

Bonus video: