Vode za snabdijevanje Budve ima dovoljno, pumpe treba da spriječe izlivanje kanalizacije

Dokić je apelovala na građane da u odvode ne bacaju čvrsti otpad, pelene i vlažne maramice i tako doprinesu prevenciji mogućih havarija

5442 pregleda 3 komentar(a)

Vodosnabdijevanje u Budvi je uredno, voda stiže do svakog potrošača. Potrošnja je posljednjih dana pojačana, ali biće je dovoljno jer Regionalni vodovod isporučuje dovoljne količine, rekla je u Bojama jutra direktorica budvanskog Vodovoda Jasna Dokić.

Vodovod je nabavio četiri kanalizacione pumpe koje treba da preduprijede i spriječe izlivanje kanalizacije.

"Kanalizacione pumpe su nabavljene za crpne stanice Rafailovići i Naftagas, po dvije za obje. One će doprinijeti boljem funkcionisanju kanalizacionog sistema u ovom dijelu grada. One ne mogu spriječiti moguće izlivanje, ali vjerujemo da do toga ipak neće doći", rekla je Dokić.

Prevenciji toga, kaže Dokić, najviše mogu doprinijeti sami građani i turisti.

"Jednim odgovornim pristupima, da će voditi računa da u cjevovode, šahte i odvode ide samo ono što treba a ne čvrsti otpad. Ne bacati vlažne maramice, pelene".

Čvrst otpad može izazvati zastoj u radu pumpi.

"Obilazimo, čistimo rešetke, pratimo rad pumpi, imamo dežurstva. Dežurne službe ispiraju sve, trudimo se da spriječimo sve moguće havarije. Ove sezone nije bilo nijedne. Pravovremenim djelovanjem spriječili smo da dođe do izlivanja", istakla je Dokić.

Dodaje da ove godine nije zabilježeno izlivanja fekalija u more.

"Kada je bilo medijskih pritisaka i informacija da je do toga došlo u Petrovcu, to je bilo cvjetanje mora i desilo se duž cijele obale".

Dokić je rekla da je na svim česmama širom opštine voda pijaća, osim u naselju Markovići.

"U naselju Markovići je tehnička voda. Ona nikad nije hlorisana, nikad nije primljena kao da je voda za piće. Mi naročito u ljetnjem periodu apelujemo da je ne koriste za piće", rekla je Dokić i dodala da se voda širom opštine testira i ispituje redovno.

Bonus video: