U saobraćaj pušten bulevar Podgorica - Danilovgrad, iako dionica puta nije završena

Kraj radova se ne nazire, mještani se guše u prašini, a turistima ostaje loša slika za sjećanje...

18146 pregleda 12 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Bulevar sa četiri trake od Komanskog mosta do Danilovgrada je na radost vozača pušten u saobraćaj, ali je ostala nezavršena dionica od nikšićkog kružnog toka do Komanskog mosta, koja mještanima i vozačima stvara velike probleme.

Nevjerovatno je da i u ovom projektu nisu na vrijeme riješeni imovinsko-pravni odnosi, a čeka se i novi projekat instalacija.

Iz Uprave za saobraćaj Televiziji Vijesti su saopštili da je rekonstrukcija te dionice dugačke kilometar i 700 metara počela u novembru prošle godine, sa rokom izvođenja osam mjeseci, dakle do jula.

Nakon nesreće prilikom izvođenja radova na fekalnoj kanalizaciji, nadležna inspekcija je zabranila izvođenje radova na dubinama većim od metar, nakon čega je Glavni grad pokrenuo proceduru za izmjenu glavnog projekta u dijelu koji se odnosi na fekalnu kanalizaciju.

Dodatno, radove na dionici u zahvatu DUP-a Gornja Gorica 2 - zona A, nije moguće izvoditi zbog zabrane stanovnika Gornje Gorice, koji gravitiraju raskrsnici ulica Lička, Kosmajska i Vinogradarska , tražeci izgradnju kružnog toka ili raskrsnice sa omogućenim lijevima skretanjima.

Iz firme “Tehnoput”, koja izvodi radove, nedavno su saopštili da su radovi na dijelu bulevara zaustavljeni zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa i novog projekta instalacija fekalne i atmosferske kanalizacije, a u fazi rješavanja je problem sa razlikom u cijeni građevinskog materijala.

Kraj radova se ipak ne nazire, mještani se guše u prašini, a turistima ostaje loša slika za sjećanje...

Bonus video: