Je li podbacila sezona u Budvi?

Više u odnosu na prošlu sedmicu, manje u odnosu na prošlu godinu - tako izgleda trenutno sagledavanje broja gostiju u crnogorskoj metropoli turizma, u špicu ove sezone

18677 pregleda 30 komentar(a)
Detalj iz Budve, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Detalj iz Budve, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Je li podbacila sezona u Budvi? Dok iz Vlade tvrde da jeste, lokalne turističke vlasti kažu da će opet donijeti najviše novca u državnu kasu.

Zvanično, u metropoli turizma boravi preko 36 hiljada gostiju, ali turistički radnici smatraju da je taj broj značajno veći jer veliki dio privatnog smještaja nije legalizovan. Turisti su zadovoljni, iako primjećuju da su hrana i piće skočili.

Više u odnosu na prošlu sedmicu, manje u odnosu na prošlu godinu - tako izgleda trenutno sagledavanje broja gostiju u crnogorskoj metropoli turizma, u špicu ove sezone.

Na plažama i šetalištima gužva, ali ne tolika u saobraćaju... Uglavnom puni kafići i restorani...

U Turističkoj organizaciji Budva tvrde da podaci kojima trenutno raspolažu ne oslikavaju pravo stanje, pa ih više neće upoređivati sa prethodnim godinama.

Četvrtina gostiju u Budvi prošle godine bili su Rusi i Ukrajinci a sada osim turista iz regiona najviše gostiju ima iz Kazahstana, Izraela, Poljske, Češke, Mađarske.

Lokalne turističke vlasti pozivaju sve da ne trče s podacima.

Bonus video: