Ćalović Marković: Ako Abazović uzme stanove od DPS i BS izgubiće njihovu podršku

Komentarišući imenovanje Artana Kurtija za novog generalnog inspektora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), Ćalović Marković je kazala da se postavlja pitanje da li je moguće da u cijeloj Crnoj Gori nema čovjeka koji ima ozbiljniju biografiju

44602 pregleda 57 komentar(a)
Ćalović Marković, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Ćalović Marković, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Važno je da Vlada objavi imena svih koji su dobili stanove i da utvrdi način na koji će te ugovore učiniti ništavnim i obeštetiti državu, saopštila je u Bojama jutra na TV Vijesti, Vanja Ćalović Marković, izvršna direktorica Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS).

"Dritan Abazović kao politički premijer sada ne može to da uradi jer političke strukture koje daju podršku ovoj vladi su upravo dio ovog problema. Ako uzme stanove od Demokratske partije socijalista (DPS) i Bošnjačke stranke (BS) izgubiće njihovu podršku", istakla je Ćalović Marković.

Ona smatra da nema političke volje da se problem riješi.

Navodi da je prethodna zaštitnica imovinsko-pravnih interesa dostavila značajan dio ugovora kojim su dodjeljivani stanovi, ali je propustila da da ugovor kojim je ona dobila stan.

"Nova zaštitnica kaže da su joj ruke vezane, ali zar nije ona ta koja treba da upozori Vladu, jer je ona ta koja dobija sve ugovore. Pa ako je ugovor očigledno štetan za državu, zašto ne uradi ništa", poručila je Ćalović Marković.

Dodaje da u fokusu nisu ključni problemi građana.

"Doživjećemo jesen punu političkih događaja, kakva god nova vlada da bude nema stabilne vlade bez izbora. Ogromnoj većini građana nije važnije šta su im radili djedovi prije sto godina, nego što će da im rade djeca", rekla je Ćalović Marković.

Komentarišući imenovanje Artana Kurtija za novog generalnog inspektora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), Ćalović Marković je kazala da se postavlja pitanje da li je moguće da u cijeloj Crnoj Gori nema čovjeka koji ima ozbiljniju biografiju.

"Sve da nije osuđivan, kako je moguće da čovjek koji je bio pripravnik, pa savjetnik u Privrednom sudu bude imenovan u ANB. To su politička imenovanja. Umjesto da institucije oslobađamo svjedočimo djelimičnoj smjeni DPS kadrova da bi se postavili kadrovi nove vlasti", poručila je Ćalović Marković.

Bonus video: