Taksisti spremaju protest, blokiraće Jadransku magistralu u špicu sezone

Predsjednik Strukovnog sindikata taksista Borislav Pavlović ističe da su na nivou Crne Gore unazad dvije godine taksisti izgubili 600 radnih mjesta zbog stanja na ulici

6158 pregleda 6 komentar(a)
Pavlović, Foto: Printscreen YouTube/Vijesti
Pavlović, Foto: Printscreen YouTube/Vijesti

Zbog brojnih problema i nedostatka volje nadležnih da spriječe haos u drumskom saobraćaju i prevozu putnika skupština Strukovnog sindikata taksista pripremiće protest i blokirati Jadransku magistralu u špicu sezone, kazao je u Bojama jutra TV Vijesti predsjednik tog Sindikata Borislav Pavlović.

On je kazao da siva ekonomija cvjeta jer nema sankcija i da je kap odavno prelila čašu.

"U Crnoj Gori je postao trend da se taksi prevozom bavi svako ko ima vozilo. Juče kasno popodne dobili smo poziv iz Opštine Bar da dođemo na razgovor. Skoro smo bili, ali razgovori nisu dali nikakvog rezultata, pa to ne očekujemo ni od ovog danas", navodi Pavlović.

Taksisti još uvijek nisu prijavili protest jer kreću u pripremu kako bi vidjeli koliko kolega će im se pridružiti.

"Protesti najvjerovatnije neće bit dozvoljeni na način kako smo mi zamislili, iako je drugima dozvoljeno. Ali ćemo ga organizovati na drugi način. Datum nije preciziran, 10. avgust je okvirni datum".

Rješenje vidi u tome da komunalne inspekcije i inspekcije nadležne za kontrolu drumskog sapbraćaja „konačno počnu da primjenjuju zakone i odluke koje regulišu tu oblast jer je ni u jednoj tački ne primjenjuju“.

Pavlović ističe da su na nivou Crne Gore unazad dvije godine taksisti izgubili 600 radnih mjesta zbog stanja na ulici.

"U Baru ima 140 izdatih izvoda iz licence i imate preko 70 njih koji rade nelegalno, izdaju auta privrednim društvima. Oni rade od procenta. Ne zna se koliko je ilegalnih taksista“, rekao je Pavlović.

Navodi da su incidenti svakodnevni, ali da sindikat nema dovoljno novca kako bi pokretao postupke.

Bonus video: