Budva - mjesto gdje se miris mora i ribe prepliće sa muzikom

Najupečatljivije uspomene turistima nerijetko stvaraju ulični prodavci rukotvorina

2957 pregleda 10 komentar(a)

Budvanske ulice iz kasnog srednjeg vijeka, kule, gradske kapije...mjesto gdje se miris mora i ribe prepliće sa muzikom.

Tu gdje se nalaze mnoge galerije, radnje sa suvenirima, restorani – Stari grad, Trg pjesnika, bedemom opasana Citadela, crkve i Grad teatar omiljeni su kutak za mnoge.

Brojne legende svjedoče o dugoj i značajnoj istoriji ovog mjesta, no i pored spomenika kulture neki Budvu biraju i zbog provoda jer kako kažu ovaj grad ljeti ne spava.

"Stvarno imate dobar izlazak, što se toga tiče imate fine klubove i toga svega, tako da mi se to svidjelo i morao sam doći ovdje", kažu turisti iz Bosne.

Pored brojnih sadržaja koje ovaj grad nudi tu su pjeskovite plaže, ukusna hrana, dobro vino.. a najupečatljivije uspomene turistima nerijetko stvaraju ulični prodavci rukotvorina.

"Kupili smo mnogo stvari za porodicu i prijatelje. Ovo su narukvice i ovo je neki prsten koji izgleda kao sat, veoma je neobičan", kaže turistkinja iz Kazahstana.

Šetnjom od Starog grada pa uz obalu šetalištem - popločanom stazom kojom se širi miris vina i kuvanog kukuruza ili pak putovanje barkom sa starosjediocima - prirodne pejzaže, znamenitosti upakovane u 13 km Budvanske rivijere čekaju da ih istaržite i doživite njihove ljepote.

Bonus video: