Dio članova Savjeta Montenegro film festivala tvrdi da ih je Vlaović nezakonito smijenila, Vukčević najavio ostavku

"Ovakva smjena ljudi, koji su svojim radom i zalaganjem doveli do finalizacije sadržaja i programa ovogodišnjeg izdanja Festivala od nacionalnog značaja - zahtijeva i moju kolegijalnu ostavku", poručio je Vukčević

16185 pregleda 6 komentar(a)
Vukčević, Foto: Boris Pejović
Vukčević, Foto: Boris Pejović

Dio članova Savjeta Montenegro film festivala tvrdi da ih je ministarka kulture Maša Vlaović smijenila nepun mjesec uoči filmske smotre čiji su sadržaj prirpemali. Iz Ministarstva kulture i medija ćute na tu temu, uz obrazloženje da su nadležni za ovu oblast na odmoru.

"Smatram da je to, da ne bih upotrebio neku grublju riječ, proizvoljno i nezakonito iznad svega", rekao je scenarista i dramaturg Radisav Jevrić.

Jevrić tvrdi da su on i njegova koleginica Aleksandra Božović nezakonito smijenjeni i navodi da o tome nisu dobili bilo kakvo pismeno objavještenje od Ministarstva kulture i medija. Zbog ovakvog postupka resora kojim rukovodi Maša Vlaović, ogorčen je i predsjednik Savjeta, Nikola Vukčević, pa i on najavljuje ostavku odmah po završetku Festivala.

Iz Ministarstva se ovim povodom ne oglašavaju ni tri dana otkad im je Televizija Vijesti poslala pitanja.

Da li je bivši ili sadašnji član Savjeta Hercegnovskog filmskog Festivala, scenarista i dramaturg Radisav Jevrić još ne zna. Čuo je, kaže u razgovoru za Televiziju Vijesti, da ga je nadležno Ministarstvo kulture i medija smijenilo sa te funkcije na kojoj je tek godinu, što smatra nezakonitim.

Predsjednik Savjeta Hercegnovskog filmskog Festivala, Nikola Vukčević tražio je od ministarke Vlaović da konstatuje njegovu ostavku čim se festival završi.

"Ovakva smjena ljudi, koji su svojim radom i zalaganjem doveli do finalizacije sadržaja i programa ovogodišnjeg izdanja Festivala od nacionalnog značaja - zahtijeva i moju kolegijalnu ostavku. Da ne bih doveo u pitanje funkcionisanje ovogodišnjeg izdanja Festivala i moje preuzete obaveze prema nizu ljudi, procedura i sadržaju programa, moju ostavku konstatujte po završetku ovogodišnjeg izdanja Festivala, 1. septembra", istakao je Vukčević.

Opširnije u video prilogu...

Bonus video: