Radovi na rekonstrukciji puta Kolašin-Berane i tunela kroz Bjelasicu neće biti završeni 20. oktobra

Radi utvrđivanje odgovornosti, zbog dosadašnjeg kašnjenja od dvije godine investitor - Uprava za saobraćaj, pokrenula je postupak pred Zaštitnikom imovinsko-pravnih interesa Crne Gore

15037 pregleda 24 komentar(a)
Radovi na rekonstrukciji, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Radovi na rekonstrukciji, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Završetak rekonstrukcije puta Kolašin-Berane, odnosno dionice, Jezerine- Lubnice i tunela kroz Bjelasicu, ponovo je prolongiran.

U Upravi za saobraćaj ne znaju kada će radovi biti gotovi, ali ističu da to neće biti 20. okotobra kako je najavljeno.

Razlog je to što izvođač radova, firma Euroasfalt ne moze da nabavi neophodni materijal za posljednju fazu, zbog rata u Ukrajini.

Radi utvrđivanje odgovornosti, zbog dosadašnjeg kašnjenja od dvije godine investitor - Uprava za saobraćaj, pokrenula je postupak pred Zaštitnikom imovinsko-pravnih interesa Crne Gore.

Greške u projektovanju cijenu radova uvećale su za čak 11 miliona i 200 hiljada eura, što bi mogli platiti projektanti i revidenti ukoliko se utvrdi njihova krivica.

Radovi su poskupili i zbog korekcije cijena radova za 10 miliona eura.

To znači da će umjesto planiranih 35 miliona, građani platiti nešto više od 56 miliona eura za rekonstrukciju puta Jezerine-Lubnice i probijanje tunela kroz Bjelasicu.

Sa druge strane, šest opština sa sjevera Crne Gore nestrpljivo čeka na puštanje u promet ovog puta preko kog će se od Berana do Kolašina stizati za nešto više od 30 kilometara.

Iz beranske lokalne samouprave poručuju da će probijanje puta dovesti I turiste I investitore.

Ovim putem brže će se stizati i do ski centara u Kolašinu.

Bonus video: