Radulović: Novom Klinikom za mentalno zdravlje će se stvari drastično promijeniti, trenutno stanje neuslovno

Radulović je kazala da je urgentni centar decenijski problem i neadekvatan prostor za rad ljekara

14562 pregleda 14 komentar(a)
Radulović, Foto: TV Vijesti
Radulović, Foto: TV Vijesti

Izgradnjom Klinike za mentalno zdravlje, koja bi trebalo da bude završena za oko godinu i po, drastično će se promijeniti stvari, jer je trenutno stanje prilično neuslovno, kazala je direktorica Kliničkog centra Crne Gore Ljiljana Radulović.

Ukazala je da, osim smještajnih kapaciteta, savremena klinika podrazumijeva i različite vrste terapijske aktivnosti, kazavši da će na novoj klinici biti zastupljeni svi vidovi terapije koje zahtijeva moderno liječenje.

Radulović je u Bojama jutra da će na novoj klinici biti smješteno i odjeljenje za dječju psihijatriju.

Direktorica KCCG-a je rekla da bi u oktobru trebalo da počne izgradnja objekta u kojem će biti klinike za infektološka oboljenja i dermatovenerologiju, te da se bira izvođač.

Trenutno se završava i idejni projekat za kliniku za hematologiju, u sklopu koje će biti PET-CT centar.

Radulović je kazala da je urgentni centar decenijski problem i neadekvatan prostor za rad ljekara, što, kako ističe, doprinosi da pacijenti ne mogu imati brzi tretman koji bi željeli.

Kazala je da se trenutno bave projektnim zadatkom za novi urgentni centar, koji bi trebalo da bude između glavne zgrade i sadašnjeg objekta Instituta za transfuziologiju, na oko 11.000 kvadrata površine.

"To bi bila značajna prostorna i tehnička pomoć sadašnjim mogućnostima Klinčkog centra", ističe direktorica te ustanove.

Radulović je kazala da su uveli više od 40 novih metoda tokom prethodne dvije godine.

Povodom aktuelne epidemiološke situacije, kazala je da je drastična razlika između zaraženih i hospitalizovanih - u Crnoj Gori se od kovida-19 u bolnicama liječe ukupno 72 pacijenta, od kojih je njih 26 u kovid centru u okviru KCCG-a.

Bonus video: