Mršulja: Kotoroske bedeme posjetilo oko 62.500 izletnika, Primorac zaslužuje otvoreni bazen u novom ruhu

Mršulja je saopštila da će se rekonstrukcija Kotorskih bedema raditi iz državnog budžeta preko Uprave za javne radove, a da je iz državnog budžeta predviđena i rekonstrukcija Gornjogrbaljskog puta koji je "u prilično lošem stanju" kao i dovođenje vode u donjem Grblju

3462 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti
Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti

Predsjednica Skupštine opštine Kotor Maja Mršulja kazala je da je kotorska skupština odblokirana u martu ove godine i da zasijedaju redovno, te da su od marta do sada imali pet sjednica na kojima su donijeli veliki broj odluka.

"U ovom sazivu skupština je održala ukupno 12 redovnih sjednica lokalnog parlamenta. Već krajem naredne sedmice ćemo održati i trinaestu sjednicu, tako da na dnevnom redu te sjednice će se naći petnaestak predloga odluka i vjerujem da će i ona biti značajna, jer svaka odluka koja se donese je u interesu građana i Kotora", saopštila je Mršulja za Boje jutra.

Istakla je da bi od odluka koje su najbitnije trenutno izdvojili onu o budžetu opštine Kotor za 2022 godinu koja je, kako kaže, projektovana nešto više od 19 miliona eura, a da je usvojena 24. marta kada je profunkcionisala skupština.

"U prethodnom periodu je bila značajna i odluka o pomoći privrednicima Kotora u periodu kada je vladao koronavirus. Bili smo zatvoreni i tada ugostitelji nisu prihodovali ono što je uvijek za očekivati u ovom periodu godine. Skupština je donijela odluku o nekih 900.000 eura pomoći u smislu ne naplaćivanja privrednicima grada", kazala je Mršulja.

Veliki je broj, kako navodi, projekata koji su pronikli iz skupštine koji su već u nekoj realizaciji, ali i oni koji će tek da budu.

Mršulja je istakla da planiraju idejno rješenje na projektu otvorenog bazena, jer kako navodi, Primorac kao njihov stogodišnjak zaslužuje otvoreni bazen u novom ruhu.

"Pored toga je projekat rješenja žičare San Đovani. Nakon ovog projekta gdje je položen kamen temeljac žičara Dub Kuk na redu je i projekat o kojem se već duže vrijeme govori zaista je došlo vrijeme i za tu realizaciju", kazala je ona.

Mršulja je saopštila da će se rekonstrukcija Kotorskih bedema raditi iz državnog budžeta preko Uprave za javne radove, a da je iz državnog budžeta predviđena i rekonstrukcija Gornjogrbaljskog puta koji je "u prilično lošem stanju" kao i dovođenje vode u donjem Grblju.

Kazala je i da se planira izgradnja spratne garaže na Benovu, te izgradnja sportskih terena u prigradskim naseljima, a da su u pregovorima sa Vladom oko izgradnje terena malih sportova na Benovu.

"U ovom trenutku mogu da kažem da je oko 62.500 izletnika posjetilo Kotorske bedeme i sa današnjim danom prihod od bedema će preći pola miliona eura", kazala je Mršulja za Boje jutra.

Bonus video: