Radošević: Požari u HN namjerni, imali smo pomoć sa svih strana

Radošević navodi i da su požari pod kontrolom, ali da im veliki problem predstavlja vjetar, jer "ne znaju sa koje strane će krenuti"

11503 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

U Herceg Novom nam neko stvara ogromne probleme, ovi požari nisu nehat već je namjerno urađeno, smatra iz Službe zaštite i spašavanja Herceg Novi Ratko Radošević.

Radošević je za Boje jutra kazao da je sinoć bila još jedna neprespavana noć, a da su pored sedam hercegnovskih vatrogasaca dežurali i iz DVD Boka iz Tivta.

"Gasilo se čitavu noć. Juče popodne smo imali požar u Bijeloj, pa sinoć oko ponoći prema Bjelotini, put Trebinje- Herceg Novi, Lastva..", kazao je Radošević.

Na pitanje da li su imali pomoć iz Hrvatske, rekao je da su juče sa njima bila dva čovjeka, a da sinoć kada se gasilo na graničnom prelazu Kobila su poslali dva kamiona, jer je požar "prešao na njihovu stranu".

Radošević ističe i da su požari pod kontrolom, ali da im veliki problem predstavlja vjetar, jer "ne znaju sa koje strane će krenuti".

"Došli su nam vatrogasci iz Tivta, Kotor, DVD Tivat, DVD Krtoli, Bijela, privatnici sa cisternama. Sva Boka se ujedinila, juče smo imali pomoć sa svih strana", rekao je on.

Pojašnjava da je put bio zatvoren od Lakovića do Kobile i prema Žvinjama jer je vatra došla do puta, "čak i iza naselja Njivica je prešla sa donje strane puta".

"Branili smo 15 kuća, vatrogasci su juče imali težak posao. Životi vatrogasaca su bili u opasnosti. U 8:50 smo dobili info da je izbio požar, a pošto su velike kolone, možete misliti kako je nama da se probijemo. U 9:30 je upućen zahtjev Direktoratu za pomoć. Rekli su da su dva aviona prizemljena, jedan je neispravan, za drugi da je tehnički dan, a da avion ne može da poleti zbog vjetra. Tek u 14: 15 je stigao prvi nalet aviona. Helikopter je stigao oko 16:30", kazao je Radošević.

Bonus video: