Jedan od ranjenih pacijenata i dalje životno ugrožen, ali boljeg stanja

Dvije pacijentkinje od juče ujutru van životne opasnosti

32127 pregleda 0 komentar(a)
Marjanović, Foto: TV Vijesti
Marjanović, Foto: TV Vijesti

Jedan od troje pacijenata koji se i dalje nalaze na intenzivnoj njezi u Kliničkom centru Crne Gore, gdje su hospitalizovani zbog povreda dobijenih tokom pucnjave na Cetinju u petak, i dalje je životno ugrožen, ali se njegovo stanje poboljšava.

Direktor Klinike za anesteziju Goran Marjanović rekao je u "Bojama jutra" na TV Vijesti da su dvije pacijentkinje od juče ujutru van životne opasnosti, te da imaju brojne povrede koje ih vitalno ne ugrožavaju.

"Očekujemo da će u sljedeća dva, tri dana preći na odjeljenjsko liječenje i da će provesti tamo sedam do deset dana", kazao je on.

U najtežem stanju je pacijent koji je i prvi hospitalizovan nakon pucnjave, u kojoj je dobio teške povrede i od početka je kritično.

"Postoji trend poboljšanja i kod njega, ali je i dalje životno ugrožen, sa tendencijom da ide na bolje", rekao je Marjanović.

Kazao je da taj pacijent od sinoć spontano diše, počeo je da integriše svijest, da razumije i pokazuje značajan napredak. "Zbog obilnosti povreda koje ima još uvijek ga vodimo kao životno ugroženog", dodao je.

Četvrti pacijent je u subotu ujutro otpušten na kućno liječenje, nakon što je bio na 24-časovnoj opservaciji na odjeljenju neurohirurgije.

Marjanović je kazao da među hospitalizovanima nije bilo maloljetnika.

Tri pacijenta su operisana, dok pacijent koji je pušten na kućno liječenje nije hirurški zbrinjavan.

Marjanović je istakao i da su imali dobru podršku sa Zavodom za transfuziju i da ni u jednom trenutku nisu oskudijevali u krvi i krvnim derivatima.

Bonus video: