slike iz zaostavštine budvanina

Rijetke Anzulovićeve fotografije Budve sa početka 20. vijeka ugledaće svjetlost dana na Grad teatru

Negative slika bržljivo je čuvala njegova porodica, više od 100 godina. Kao svojevrsni litetara, on posredstvom fotografije prikazuje stvarnost od 1902. do 1938. godine

2934 pregleda 0 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Vodimo vas 100 godina unazad – na izložbu rijetkih fotografija Budve početkom 20. vijeka. Slike iz zaostavštine Budvanina Marka Anzulovića, koji je bio vrlo aktivan u društvenom životu grada Budve ali i strastveni ljubitelj fotografije, prvi put su ugledala svjetlost dana u okviru festivala Grad teatra.

Važno je napomenuti da Anzulić nije bio profesionalni fotograf već su slike nastale iz čiste ljubavi. Negative slika bržljivo je čuvala njegova porodica, više od 100 godina. Kao svojevrsni litetara, on posredstvom fotografije prikazuje stvarnost od 1902. do 1938. godine.

Izložbu ovih dragocjenih fotografija možete pogledati do 21. avgusta u crkvi Santa Maria in Punta koja se nalazi u Starom budvanskom gradu.

Koliko se promjenio izgled ali i život u ovom primorskom gradu, ispričao nam je istaknuti arhitekta Slobodan Mirović, jedan od priređivača pomenute izložbe.