U Zeti jutros bez blokada, sa mještanima će razgovarati o budućim aktivnostima

"Nisu uvaženi naši zahtjevi koji su detaljno obrazloženi svim partijama. Nisu usvojena tri amandmama. Imali smo više odvajanja u zadnjih nekoliko godina. Svi amandmani koje smo mi tražili su bili obuhvaćeni u njihovom zakonu, na primjer kada se odvajala Opština Tuzi", kazao je Popović

12767 pregleda 17 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Saobraćaj se kroz Zetu jutros se odvija bez problema, a iz Odbora Za spas Zete najavili su da će se blokade nastaviti nakon što sa mještanima koordinišu aktivnosti i odrede set akcija.

Bojan Popović iz ovog Odbora kazao je u Bojama jutra da su daleko od zadovoljavajuće situacije, te da vlada razočarenje u parlamentarnu većinu koja je pokazala koja je njima primarna namjera bila ovim zakonom.

"Nećemo politički komentarisati, svakom građaninu je jasno koji je cilj ovog poteza. Nisu uvaženi naši zahtjevi koji su detaljno obrazloženi svim partijama. Nisu usvojena tri amandmama. Imali smo više odvajanja u zadnjih nekoliko godina. Svi amandmani koje smo mi tražili su bili obuhvaćeni u njihovom zakonu, na primjer kada se odvajala Opština Tuzi", kazao je Popović.

Povezani članci

16. Avgust 2022.

Zeta postala samostalna opština

16. Avgust 2022.

Mještani Zete blokirali magistralni put

Okupljenima na kružnom toku u Zeti su se poslije sjednice pridružili poslanici DF-a, Demokrata, Prave Crne Gore...

"Skupština je pokazala da gubi smisao i dovodi u pitanje funkcioisanje države", poručio je Popović.

Član Odbora Draško Boljević ističe da nijedna aktivnost nije odrađena da nije bila koordinisana sa mještanima Zete, pa će tako prvo razgovarati sa njima.

"Blokada će biti i dalje. Nama je jasno da smo u sred sezone i nije nam cilj da zaustavimo aerodrom i blokiramo sve, ali kada institucionalnim putem ne možete da se borite ne ostaje vam ništa drugo", rekao je Boljević.

Bonus video: