U Budvi 125 saobraćajnih nezgoda tokom sezone

"Službenici su za 15 dana zatekli 83 vozača koji upravljaju vozilima pod uticajem alkohola, od čega je njih 25 lišeno slobode. Znači da su imali više od jedan gram po kilogramu alkohola u organizmu. Posebno želim da istaknem broj mladih vozača koji su zatečeni da upravljaju vozilom a njih je bilo 20",

4775 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Čak 93 udesa u junu i julu podaci su kojima raspolaže Centar bezbjednosti u Budvi, a ni početak avgusta ne nagovještava da će biti manje nezgoda...

"Na području Budve dogodila se 31 saobraćajna nezgoda od koje su dva lica zadobila teške povrede, a sedam lica lakše. U odnosu na isti period u avgustu mjesecu 2021. godine broj nezgoda je manji za 10. Službenici UP i CB Budve su za ovih 15 dana su zatekli 83 vozača koji upravljaju vozilima pod uticajem alkohola od čega je njih 25 lišeno slobode. Znači da su imali više od jedan gram po kilogramu alkohola u organizmu. Posebno želim da istaknem broj mladih vozača koji su zatečeni da upravljaju vozilom a njih je bilo 20", kazao je u Bojama jutra zamjenik komandira CB Budva Željko Kadović.

Vožnja pod djestvom alkohola, prekoračenje brzine, koršćenje mobilnih telefona, vožnja motocikla bez kacige, neregistovana vozila, najčešći su saobraćajni prekršaji registrovani tokom ljetnjih mjeseci.

Zbog toga je neophodno pooštriti saobraćajne kontrole, ističe Kadović.

"Služba CB Budva je svakodnevno na terenu sprovode akcije kontrole saobraćaja, brzine, na bulevaru prema Cetinju, u večernjim časovima, zatim sprovode akcije na alkohol posebno u ranim jutarnjim časovima gdje zbog broja mladih vozača na putnom pravcu prema Cetinju u kasnim večernjim časovima od 00:30 do 4,5, upravo te mlade vozače, omladinu koja se vraća kući u pravcu Cetinje i Podgorica sprječava da upravljaju vozilima. Nezaobilazni telefon", kaže Kadović.

Bečićki bulevar jedno je od mjesta na kojem se najčešće događaju saobraćajne nezgode a nije bezbjedan ni po pješake.

Kadović apeluje kako na vozače tako I na pješake da svojim odgovorim ponašanje daju doprinos.

Bonus video: