Problem gradnje višespratnice na Gorici još nije riješen: "Zamislite umorite se za borbu za budućnost svoje đece"

Radovi su počeli u junu, iskopana je velika rupa, a investitori kažu da su uložili novac za komunalije, projektnu dokumentaciju, iskope i željezo, te da pregovori za razmjenu parcela sa državom jos traju

10999 pregleda 10 komentar(a)
Mjesto na kojem je planirana gradnja sporne zgrade, Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti
Mjesto na kojem je planirana gradnja sporne zgrade, Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti

Dva mjeseca nakon protesta građana Podgorice zbog gradnje sporne zgrade visoko na padinama brda po kojem grad nosi ime, rješenja i dalje nema...

Problem gradnje višespratnice na Gorici, u blizini spomenika Partizanu borcu, još nije riješen, a najavljena razmjena parcela sa investitorima je na čekanju. Nakon neuspjelih pregovora sa Glavnim gradom, sada se pregovara sa predstavnici Vlade.

"Moramo to što prije riješiti, ta parcela je već dodatno uništena, znači temelji su iskopani, rađeno je do prije 10 dana", rekao je Aleksandar Tomašević, građanin Podgorice.

Radovi su počeli u junu, iskopana je velika rupa, a investitori kažu da su uložili novac za komunalije, projektnu dokumentaciju, iskope i željezo, te da pregovori za razmjenu parcela sa državom jos traju.

"Iz Ministarstva i Vlade su tražili dodatnih mjesec dana zbog godišnjih odmora. Rok za razmjenu bi trebao biti 21. septembar. Ako mene pitate da li će doći do realizacije, to ne znam, nije do nas, mi smo prihvatili parcelu koju su ponudili za razmjenu", naveo je Zoran Drobnjak, vlasnik firme "Eurozox".

Iz Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, kratko su Televiziji Vijesti kazali da su sa investitorima održali više sastanaka na temu razmjene parcela, dok su predstavnici Glavnog grada pregovarali sa investitorima četiri mjeseca, ali bez uspjeha.

"Zamislite kada kažu ljudi 'umorili smo se od nekih borbi za nešto', zamislite umorite se za borbu za budućnost svoje đece, budućnost grada, prirode, to je nevjerovatno", dodao je Tomašević.

Opširnije u video prilogu.

Bonus video: