Budvanski Sud za prekršaje u avgustu formirao preko 150 predmeta sa najtežim kršenjima saobraćajnih propisa

U Alfa centru kažu da pijani vozači ili oni koji ne sklanjaju nogu sa gasa i ne razmišljaju o rizicima koje nosi takvo ponašanje u saobraćaju

7294 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Screenhot Youtube TV Vijesti
Foto: Screenhot Youtube TV Vijesti

Gotovo da nema dana a da saobraćajne patrole ne zaustave vozača koji je vozio sa više od jednim, pa čak i dva promila alkohola u krvi ili brzinom koja daleko premašuje dozvoljenu.

Samo u budvanskom sudu za prekršaje u prvih 25 dana avgusta formirano je čak 150 predmeta sa najtežim kršenjima saobraćajnih propisa.

Predsjednik Suda za prekršaje, Marko Đukanović, upozorava da imaju i veliki broj povratnika, kojima izriču značajno oštrije kazne.

O tome da je sve rizičnije biti učesnik u saobraćaju govori i podatak da su od januara do jula 2022. godine na drumovima stradale 32 osobe, dok je u istom periodu prošle godine u saobraćaju poginulo 21 lice.

U Alfa centru kažu da pijani vozači ili oni koji ne sklanjaju nogu sa gasa i ne razmišljaju o rizicima koje nosi takvo ponašanje u saobraćaju.

Tokom ljeta u saobraćajnim prestupima prednjače mladi vozači, zbog čega iz Alfa centra naglašavaju važnost edukacije prije nego se uzme volan u ruke.

Bonus video: