Političke elite razočarale građane, ne bi čudilo da posle Jokovićeve izjave naredna poređenja budu još opskurnija

Poruka potpredsjednika Vlade Vladimira Jokovića, kako kaže, pokazuje da političke elite imaju malo da ponude kad pokušavaju i na taj način da pridobiju političke poene, da pokažu svoju "superiornost" u odnosu na suparnike

2827 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti
Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti

Političke elite temeljno su razočarale građane koji su očekivali mnogo, ne samo od onih koji su bili nominalno pobjednici 30. avgusta već i od onih koji su izgubili, smatra glavni i odgovorni urednik nezavisnog dnevnika "Vijesti" Srdan Kosović.

Kosović je u Bojama jutra ocijenio da bi te elite trebalo da pokažu drugačiji politički pristup, ali da se nastavilo utabanim stazama.

Na pitanje da li je na pomolu izlazak iz političke krize ili ulazak u još dublju, kazao je da čak i neki dogovori ako budu postignuti sami po sebi ne znače izlazak iz političke krize.

Smatra da je za to potrebna mnogo veća vizija i hrabrost nego što su sadašnje političke elite spremne da je ponude.

"Za razliku od dobrog dijela društva koji se hrabro upustio u tu neistraženu teritoriju, u političkim elitama je bilo malo onih koji su bili spremni da ponude potpuno novi pristup u političkom smislu. Zbog toga imamo permanentnu krizu koja nije samo u poslednje dvije godine tu već više godina unazad", istakao je on.

Izjava Jokovića pokazuje da političke elite imaju malo da ponude

Očekivanja za rješavanje te krize, smatra Kosović, su bila veća nakon 30. avgusta, a koliko se nalazimo u ozbiljnom politički kriznom momentu pokazuje izjava potpredsjednika Vladimira Jokovića da "ne možete glasati za nekoga ko nema djecu".

"Da oni koji nemaju djece izgleda imaju manje kvalifikacija za obavljanje javne funkcije od onih koji imaju. Tu izgleda djecu treba stavljati na nekakav kantar pa vidjeti ko ima više, čija su bolja i koja su imala više kila na rođenju, koja su bila rođena sa kosom a koja bez. Izgleda se tu može napraviti mnogo nekih kriterijuma", navodi Kosović.

Ta poruka, kako kaže, pokazuje da političke elite imaju malo da ponude kad pokušavaju i na taj način da pridobiju političke poene, da pokažu svoju "superiornost" u odnosu na suparnike.

"Ne bi me čudilo da neka naredna komparacija tog tipa bude još bizarnija i opskurnija nego što je ova bila", poručio je Kosović.

Bonus video: