Roditelji đaka OŠ "Dušan Korać" ogorčeni: Neki tvrde da će ispisati djecu

Iako je u objektu OŠ "Dušan Korać" trebalo da uči preko 800 đaka, toga nema ni ove školske godine, jer je ponovo probijen rok za zavšetak radova

18659 pregleda 4 komentar(a)
OŠ "Dušan Korać", Foto: Screenshot/TV Vijesti
OŠ "Dušan Korać", Foto: Screenshot/TV Vijesti

Iako školska godina počinje u ponedjeljak, roditelji preko 800 đaka bjelopoljske osnovne škole "Dušan Korać" tek prije dva dana su obaviješteni da će njihova djeca pohađati nastavu u prostorijama drugih gradskih škola.

Njihova škola se ruši, a gradnja nove kasni već više od godinu.

Roditelji su ogorčeni zbog svega, a neki tvrde da će ispisati djecu iz škole.

Iako je u objektu OŠ "Dušan Korać" trebalo da uči preko 800 đaka, toga nema ni ove školske godine, jer je ponovo probijen rok za zavšetak radova.

Učenici neće moći ni u stari objekat škole jer se mora srušiti. Raspoređeni su po drugim školama a roditelji su ogorčeni što se na odluku čekalo maltene do posljednjeg dana raspusta.

Nezvanično, pod pritiskom roditelja, uprava škole je kao jedno od rješenja predložila da nastavu organizuje u drugim gradskim školama i u prostorijama Pravnog fakulteta u Bijelom Polju.

Međutim, odvođenje djece do drugih škola biće za mnoge roditelje problem.

Iz uprave škole nisu odgovarali na pozive Televizije Vijesti, a roditeljima su rekli da je stara zgrada škole nebezbjedna i da će njihova djeca u drugim gradskim školama pohađati nastavu do 1. novembra, kada će biti gotov novi objekat OŠ "Dušan Korać".

Međutim, iz Uprave za kapitalne projekte kazali su Televiziji Vijesti da to neće biti moguće prije naredne godine.

Mnogi roditelji, koje je Televizija Vijesti kontaktirala, zbog svega planiraju da svoju djecu ispišu iz OŠ "Dušan Korać" i da tuže upravu škole zbog neadekvatne brige prema učenicima.

Bonus video: