Živković direktno umiješan u ubistvo Kožara i Hadžića?

Beživotna tijela Kožara i Hadžića pronađena su na parkingu jedne vile na Krfu 23. jula 2020. godine

52142 pregleda 10 komentar(a)
Crnogorska policija, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Crnogorska policija, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Crnogorski istražitelji došli su do operativnih podataka koji ukazuju da je član kavačkog kriminalnog klana, Nikšićanin Radoje Živković (36), koji je u bjekstvu, direktno umiješan u ubistvo Baranina Alana Kožara i Damira Hadžića iz Užica, na grčkom ostrvu Krfu 2020. godine, saznaje Televizija Vijesti.

Istraga o jednoj u nizu likvidacija u surovom ratu kavačkog i škaljarskog klana još nije okončana.

Operativni podaci crnogorske policije pokazuju da je Živković, zvani Žuti, direktno povezan sa ubistvom Kožara i Hadžića, a kako saznaje Televizija Vijesti, Živković je označen kao član kavačkog klana koji predvode Kotorani Radoje Zvicer i Slobodan Kašćelan.

Za njim je raspisana potjernica zbog optužbe da je kao pripadnik kavčana učestvovao i u ubistvu Milete Radulovića, zvanog Kapetan, iz Kragujevca, u decembru 2020. godine ali i da je direktno učestvovao u ubistvu Baranina Damira Hodžića i njegovog zeta Adisa Spahića u oktobru te godine.

Istražujući ove likvidacije, crnogorska policija je od francuskih pravosudnih organa dobila transkripte razgovora koje su članovi kavačkog klana vodili tokom 2020.godine preko Skaj aplikacije.

Dio tih komunikacija odnosi se i na ubistvo Kožara, koji je prema policijskim evidencijama, važio za vođu barske kriminalne grupe, koja je sarađivala sa škaljarcima.

U glasovnim i tekstualnim porukama optuženi Živković saopštava sve informacije vezane za ubistvo Kožara i ujedno sugeriše kako da se dođe do članova grupe ubijenog Baranina, odnosno kako da preuzmu vođstvo nad njegovim klanom.

Beživotna tijela Kožara i Hadžića pronađena su na parkingu jedne vile na Krfu 23. jula 2020. godine. Oni su tu boravili duže vrijeme prije ubistva.

Kožar je svojevremeno hapšen sa grupom optuženom za ubistvo policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića i potom osuđen na šest godina i deset mjeseci zatvora, zbog podmetanja tri eksplozije na gradilište hotela "Splendid" u Bečićima i pokušaja reketiranja suvlasnika hotela Žarka Radulovića.

Hadžić je prije ubistva bio na potjernici zbog sumnje da je likvidirao člana kavačkog klana - Davorina Baltića, prvog dana 2018. godine, u Beogradu.

Inače, rat između škaljarskog i kavačkog klana traje više od osam godina, i u njemu je ubijeno više od 60 osoba među kojima su bile i nevine žrtve.

Bonus video: