Mrdović: Čini se da je Abazović u problemu i da je ušao u rat sa strukturama koje su finansijski moćne i opasne

Mrdović smatra da DPS igra posljednji politički tango za Glavni grad, te da će vjerovatno izgubiti Podgoricu

16248 pregleda 21 komentar(a)

Stiče se utisak da Demokratska partija socijalista (DPS) ulazi u lokalne izbore jako ranjiva. To se zaključuje uz činjenice da nema više one lepršavosti i poruka da oni mogu sami. Sada se očigledno traži pomoć svih od kojih se može dobiti kako bi DPS pokušao da ne izgubi Glavni grad, kazala je u Bojama jutra Ines Mrdović iz Akcije za socijalnu pravdu.

Smatra da će to biti "poslednji politički tanko za Glavni grad".

"Mislim da će DPS izgubiti i mislim da bi bilo ljekovito za državu da DPS izgubi Podgoricu. Đukanović pokušava spasiti što se spasiti može. On je taj profil političara, posle 30 godina njemu ne znači ništa da li će on tu partiju gurnuti u ponor zajedno sa sobom i koga će sve povući", rekla je Mrdović.

Smatra da su Đukanovću URA i SNP pomogli da i dalje pliva.

"Potezi koje je preduzeo u ranijem periodu aktuelni manjinski premijer Dritan Abazović, a ne treba zanemariti ni ulugu SNP... Prosto su potrčali u zagrljaj DPS i vrlo brzo im se vratilo kao bumerang".

Komentarišući odlazak Abazovića u SDT, Mrdović navodi da to nije njegov posao, ali da je i on je građanin kome je u obavezi da se da se bori za pravdu.

"Čini mi se da nije sve stvar političke prirode, čini mi se da je Abazović u popriličnom problemu i da je očito ušao u rat sa strukturama koje jesu finansijski moćne i koje su jako opasne i velika su prijetnja za ovu državu", smatra Mrdović.

Navodi da nije realno da Abazović bude i dalje premijer.

"Novi mandatar će vjerovatno biti političar. Da li će to možda biti Andrija Mandić ili Aleksa Bečić, to je pitanje dogovora koje pokušavaju da naprave i koliko će koja partija biti spremna da posustane. Ne treba zanemariti ni udio međunarodne zajednice, koja je u zadnjim godinama ključni faktor. Uprkos svim problemima koji postoje i animozitetima, nije isključeno da se dogovore", poručila je Mrdović.

Bonus video: