Radulović: Ne vidim opciju da peti sastanak stare većine nešto riješi, sve liči na nove izbore

"DPS-u ne odgovara da ova Vlada priprema izbore. Ako se nešto ne uradi još ovih nekoliko dana prijevremeni izbori nam ne ginu i oni su najčistije rešenje u ovom brlogu koji se dešava posljednjih mjeseci", poručila je

8350 pregleda 6 komentar(a)

Trenutna politička situacija liči na nove izbore, ali se sa partijama stare parlamentarne većine nikad ne zna, kazala je u Bojama jutra urednica političke rubrike u ND Vijesti Mila Radulović.

Ona ne očekuje da peti sastanak može nešto riješiti.

"Ispostavilo se da je glavna prepreka animozitet URE i Demokrata. I jedni i drugi su imali objašnjenje zašto nije postignut dogovor, držali su se svojih pozicija. Nezahvalno je tvrditi šta bi se moglo desiti. Ne vidim objašnjenje ni logiku da bi peti sastanak nešto riješio", navodi Radulović.

Dodaje da bi, da je Abazović spreman na kompromis po pitanju mjesta premijera, URA to kazala sinoć.

"Isto je sa Demokratama. Ne vidim način na koji bi Demokrate pristale da on ostane tamo gdje jeste".

Ističe daje suština to ko će pripremati prijevremene parlamentarne izbore jer ne vidi kako bi država još dvije godine mogla da bude stabilna i da bilo šta mijenja.

"Nije isključeno da predsjednik Đukanović može da ponudi mandat nekom drugom. Mi smo pominjali lidera Bošnjačke stranke Ervina Ibrahimovića, a na to upućuje njegovo učestalo pojavljivanje u medijima", navodi Radulović.

Đukanović mandat za sastavljanje vlade mora dati do 19. septembra.

Međutim, Radulović ne vidi većinu koja bi riješila stvar i podržala izbor Ibrahimovića.

"DPS-u ne odgovara da ova Vlada priprema izbore. Ako se nešto ne uradi još ovih nekoliko dana prijevremeni izbori nam ne ginu i oni su najčistije rešenje u ovom brlogu koji se dešava posljednjih mjeseci", zaključuje Radulović.

Bonus video: